Liverpool går knallhardt ut mot franske myndigheter og krever en unnskyldning fra sportsministeren

Kommentarene til den franske innenriksministeren og den franske sportsministeren er ikke blitt tatt nådig opp av styreformann Tom Werner og daglig leder Billy Hogan.

Liverpool-formann Tom Werner har sendt et brev til den franske sportsministeren, hvor han krever at hun kommer med en unnskyldning for kommentarene hun kom med tidligere i dag.

– Det som skjedde først var at masse britiske Liverpool-supportere møtte opp uten billetter eller med falske billetter, sa sportsminister Amelie Qudea-Caster.

– Når det blir så mange mennesker foran inngangen til stadion, vil det være mennesker som forsøker å presse seg inn gjenom inngangene, la hun til. 

Heldigvis var det masse journalister utenfor stadion som tilbakeviser opplysningene fra franske myndigheter som reinspikka løgner.

Qudea-Caster hevdet at mellom 30 000 og 40 000 Liverpool-fans uten gyldige billetter møtte opp ved stadion i Paris, noe som virker svært søkt, og som Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol ikke fester noen som helst lit til.

– Real Madrid holdt orden på sine supportere i Paris i en slik grad at de til og med satte opp busser fra flyplassen, og organiserte alt fra start til slutt, noe som står i sterk kontrast til hva Liverpool gjorde, som lot sine supportere få vandre fritt. Det utgjorde en enorm forskjell, uttalte sportsministeren, og forsøkte dermed å skyve ansvaret for skandalen over på Liverpool FC.

Det at franske ungdomsgjenger tok seg inn på stadion uten billetter, og ranet Liverpool-supportere utenfor stadion både før og etter kampen, toner hun derimot ned.

– Et visst antall ungdommer fra nærliggende områder forsøkte å blande seg med publikum, er innrømmelsen hun strakk seg til.

Vurderer å gå rettens vei på vegne av supporterne som ble skadelidende

Reaksjonen fra Liverpool FC lot ikke vente lenge på seg, og daglig leder Billy Hogan er ikke nådig i sin kritikk av franske myndigheter.

– Det er godt å høre at flere krever en fullstendig uavhengig og transparent etterforskning av finalen i Paris. Vi har fulgt opp vårt ønske om dette ved å levere det skriftlig til UEFA. 

– Vi har også ytret oss om hvor bekymret vi er for den falske informasjonen som sirkulerer. 

– Jeg leste i ettermiddag at det har vært et møte mellom franske myndigheter og UEFA, men vi ble ikke spurt om å komme med våre synspunkter foran dette møtet. Vi får vite hva som har skjedd på dette møtet via media. Vi vurderer nå å ta saken til retten på vegne av de supporterne som ble offer for dette. 

Hogan slår hardt tilbake mot kommentarene til den franske sportsministeren.

– Jeg er utrolig overrasket over at noen i en slik posisjon vil gi en slik kommentar på dette stadiet. Vi har ikke fullstendig oversikt over hva som skjedde ennå. Det har ikke vært noen uavhengig granskning for å slå fast fakta. Prosessen må starte med en uavhengig granskning. 

– Det å komme med slike kommentarer på dette stadiet, før en granskning har startet, er totalt upassende. Vi bør kjenne fakta, for å sørge for at noe så forferdelig som dette ikke skjer igjen.

– At hun kommer med slike kommentarer er ikke til hjelp for noen. Vi mener alle bør fokusere på å få en grundig etterforskning, i stedet for å komme med kommentarer som dette, som bare fungerer som bensin på bålet, der hun forsøker å fraskrive seg ansvar for det som skjedde lørdag kveld.

– Våre fans fikk UEFA sin informasjon om hvordan de skulle ta seg trygt frem til stadion, noe de gjorde i god før avspark. Derfor trodde jeg ikke mine egne ører når jeg hørte denne kommentaren tidligere i dag. Folk skal vite at vår styreformann, Tom Werner, har sendt et brev til den franske ministeren for å si vår krystallklare mening om dette, og vi har også bedt om enn unnskyldning til våre fans for kommentaren.

En uansvarlig uttalelse

Franske myndigheter hevdet tidligere i dag at et sted mellom 30 000 og 40 000 Liverpool-fans hadde enten falske billetter eller ikke hadde billetter i det hele tatt. 

– Det er uansvarlig å komme med en slik kommentar før man faktisk har samlet inn informasjon. Folk har hatt fæle opplevelser utenfor stadion, men jeg synes ikke det er riktig å kommentere antall før man har hatt en skikkelig etterforskning.  40 000 var et tall jeg hørte i dag. Hvordan kan man klare å slå fast noe slikt på dette stadium, før man har hatt en uavhengig granskning? Det har også vært kommentarer om falske billetter, men faktum er at vi ikke kjenner fakta før vi har en etterforskning.

– Champions League skal være det flotteste du kan oppleve innen fotball, men dette ble den verste opplevelsen i mange supporteres liv. Politikere og andre som er involvert i dette arrangementet må vente til vi har hatt en fullstendig og uavhengig granskning før de begynner å legge skylden på noen. Det er viktig at dette blir gjort av profesjonelle folk, slik at vi kan lære en lekse av det. Fotballfans skal aldri måtte oppleve noe slikt som dette igjen.

– Videoene og bildene vi har sett forteller en historie om uakseptabel behandling av menn, kvinner og barn. Det er tull å hevde at våre fans ikke var på plass i tide. Det kunne vi alle se med våre egne øyne at de var. Vi var selv utenfor stadion, og jeg så selv at våre fans kom tidlig.