– Vi hadde aldri sett for oss en slik suksess

Liverpools styreleder sier sesongen har vært fantastisk uansett hvordan det går i Paris på lørdag.

Søndag kunne vi se at Liverpools styreleder Tom Werner og eier John W. Henry fra FSG var på plass på Anfield for å få med seg sesongavslutningen mot Wolves, som skulle vise seg å bli veldig spennende takket være innsatsen til Aston villa på Etihad. 

– Det kunne ikke vært jevnere, sier Werner i et intervju med The Athletic

Amerikaneren sier at han ble revet med av stemningen på tribunen. 

– Da Aston Villa scoret sitt første mål tenkte jeg at det faktisk kunne gå. Brølet fra tribunen var enormt da nyhetene fra Manchester etter hvert nådde flere og flere på tribunen, sier Werner. 

Til slutt var det de lyseblå som kunne juble, men styrelederen depper ikke av den grunn.

Stolt

– Det jeg satt igjen med var stolthet over hva laget leverte på søndag, og generelt i sesongen. Det å få tittelkampen til å leve helt til siste slutt var en prestasjon i seg selv. Vi har også har vunnet to veldig viktige trofeer og skal spille en Champions League-finale, så det har vært en fantastisk reise, sier han. 

Liverpool er klare for sin tredje Champions League-finale på fem sesonger, og Werner innrømmer at det ikke var noe FSG drømte om da de kjøpte klubben for snart tolv år siden. 

Werner på Wembley i februar der han jubler for ligacupgull.

Werner på Wembley i februar der han jubler for ligacupgull.

– Da tenkte vi mer på hvor ofte vi trodde vi kunne klare å kvalifisere oss til Champions League, hvor mange sesonger vi kunne klare topp fire. Det er imponerende at vi nå er i vår tredje finale på fem sesonger. Vi hadde aldri sett for oss en slik suksess, sier han. 

– Samtidig er vi veldig ydmyke, for vi vet hvor tøff konkurransen er. Vi er takknemlig for å være der vi er i dag, og uansett hvordan det går i Paris, har det vært et ekstraordinært år for klubben som skal bli vanskelig å toppe, sier Werner.

Gruer seg til Jürgen drar

I intervjuet med The Athletic er Werner innom mange temaer - ikke bare årets sesong. Han snakker blant annet om ønsket om å ha med Mohamed Salah og Sadio Mané videre og at sportsdirektør Julian Ward skal ta seg av de forhandlingene. Han snakker også om rivaliseringen med Manchester City, FFP og Chelseas nye eiergruppe som ledes av amerikaneren Todd Boehly.

I tillegg snakker han om Jürgen Klopp og spillerne, og hvor viktig det var at tyskeren signerte en ny kontrakt med klubben som gjør at han er her til minst 2026. 

– Ingen har lyst til å tenke på den dagen når Jürgen skal forlate klubben, sier Werner, som for øvrig også hyller spillergruppen og ikke minst supporterne i intervjuet. 

– Jeg kjenner spillerne, og Jürgen skryter av dem etter hver kamp. Det har vært så mange viktige bidragsytere. Og supporterne har vært helt sentrale i det vi har oppnådd. Det har vært veldig fint å se supporterne tilbake etter pandemien, sier Werner. 

Han mener Liverpool FC som klubb er på rett vei på alle måter. 

– Det har vært en spesiell sesong for hele klubben, ikke bare for Jürgen og hans spillere. Kvinnelaget ble seriemester i sin liga. Vi jobber hardt med å utvide Anfield Road End, og vi har gjort mye bra for samfunnet med vårt arbeid i forbindelse med LFC Foundation, sier Werner.