Den franske sportsministeren kom endelig med en beklagelse

Ny rapport viser at det kun var oppdaget 1644 falske billetter i Liverpool-enden.

Denne uken har det skjedd en del rundt Stade de France-skandalen, og nå kom endelig en beklagelse fra sportsminister Amelie Oudea-Castera, langt på overtid.

Den franske ministeren har skrevet til Liverpool for å beklage til supportere om hendelsene rundt og på Stade de France for Champions League-finalen, skriver The Times

Det var Oudea-Castera som kort tid etter finalen la skylden på Liverpool, for at de ikke hadde klart å organisere supporterne sine, og at det var en stor samling med 30-40 000 Liverpool-supportere uten billetter utenfor den franske nasjonalarenaen.

Ny rapport

Fredag kom det en rapport på 30 sider, der det kommer frem at det ble oppdaget 1644 falske billetter i Liverpool-seksjonen, av totalt 2589 falske billetter på hele stadion. Det er et veldig mye lavere tall enn det de franske myndighetene først gikk ut med.

Skylden legges på svikt i sikkerhetssituasjonen, dårlig skilting, mangel på informasjon og redusert togfasiliteter.

Sportsministeren svarte på brevet fra Liverpools styreleder Tom Werner, der han skrev at han var rystet over påstandene som kom fra Frankrike. The Times har fått tilgang på brevet Oudea-Castera sendte i retur.

«Først og fremst vil jeg oppriktig be om unnskyldning til Liverpool-supporterne som fikk kvelden sin ødelagt. Vi er klar over at flere kom langveisfra, og i flere tilfeller med familier og små barn, for å støtte laget sitt og være tilstede på en minneverdig fotballkamp», står det i brevet.

«Vi beklager at noen av dem måtte være vitne til scener som ikke hører hjemme på en idrettsbegivenhet, og vi er klar over at det kan ha brakt frem spesielt smertefulle minner fra klubbens historie».