Overvåkningsbildene fra Stade de France er slettet

Det finnes ikke lenger overvåkningsbilder fra kaoset på Stade de France i forbindelse med Champions League-finalen.

Erwan Le Prévost fra det franske fotballforbundet (FFF) besøkte torsdag senatet i Frankrike for å snakke om skandalescenene som for mange supportere ødela hele finaleopplevelsen. Der kom han ifølge avisen RMC med opplysninger som fikk mange politikere til å reagere med vantro. 

Han kunne nemlig opplyse om at overvåkningsbildene fra Stade de France på finaledagen ikke lenger eksisterer og dermed ikke kan bli brukt i etterforskningen, der fransk politi sin håndtering av supporterne er blant det som skal undersøkes nærmere. 

Ifølge Prévost skal overvåkningsbilder etter loven slettes etter syv dager med mindre det fremlegges rettslig grunnlag til å ta vare på materialet. Ingen skal ha kommet med en slik anmodning etter finalen 

Prévost la til at videomaterialet viser hvilke voldelige midler som ble tatt i bruk både før okg etter kamp. 

David Assouline var blant senatorene som reagerte kraftig på opplysningene FFF kom med, og han mener det er svært alvorlig at bevis tilsynelatende er ødelagt. 

Går gjennom skandalen

I dag er det ny stor høring om Stade de France-skandalen i det franske senatet. Politisjef Didier Lallement har vært på plass for å forklare seg, og senere i dag skal det franske fotballforbundet og Liverpool-borgermester Steve Rotheram tale.

Politisjefen tok selvkritikk for sikkerhetsopplegget rundt finalen.

– Jeg tar fullt ansvar for håndteringen til politiet den dagen, lørdag 28. mai. Jeg er den eneste ansvarlige for operasjonen. De som handlet, gjorde det under mitt ansvar, svarte Lallement ifølge The Athletic.

– Det var åpenbart en fiasko. Bildet av landet har blitt rystet, men det var ingen alvorlige skader eller dødsfall, sier han videre.