Har tryglet om å få spilletid i de to siste kampene

Harvey Elliott gikk glipp av to kamper med Covid-19, men håper å få spilletid når England U21 møter Kosovo og Slovenia før ferien.

U21-landslagssjef i England, Lee Carsley, sier Harvey Elliott har tryglet om å være med i troppen når EM-kvalifiseringen skal spilles ferdig med bortekamp mot Kosovo i kveld og hjemmekamp mot Slovenia på mandag. 

England, med en formsterk Curtis Jones i laget, har allerede kvalifisert seg til neste års sluttspill, og har bare sjarmøretappen igjen. Derfor øyner Elliott håp om mer spilletid for de tre løvene. Han står kun med én U21-landskamp så langt. 

Det ville nok blitt flere hadde det ikke vært for den positive koronatesten som gjorde at han måtte stå over de to første kampene denne samlingen. Men ifølge Carsley har unggutten nå meldt seg til tjeneste. 

– Han spurte om han i det minste kunne få sitte på benken eller få noen minutter. Det har alltid vært sånn med Harvey hele veien, både på U17- og U19-nivå og nå her med oss. Han er en spiller som elsker å spille for England, og han har alltid gjort det veldig godt, sier Carsley ifølge Mirror

Full av skryt

Den tidligere Everton-spilleren sier det er strålende å ha Elliott tilbake i troppen noen dager før sommerferien. 

– Det eneste vi må sørge for er at han er klar til å spille, og det er han. Han er frisk og rask, sier Carsley, som har satt pris på den lille tiden han har jobbet med Elliott på U21-nivå. 

– Forrige samling var han strålende både på og utenfor banen. Han har hatt mange opp- og nedturer denne sesongen, så det hadde vært hyggelig om han fikk avslutte med en opptur, sier han.

Carsley mener Elliott har verden for sine føtter. 

– Han har en flott innstilling, jobber hardt og er en god gutt, og han har alle muligheter for å få litt spilletid. Han har trent med oss de siste tre dagene. Da han testet positivt for Covid dro han hjem til Liverpool, men så snart han var klarert kom han tilbake for å slutte seg til troppen, sier treneren, som legger til at det er hans ansvar å sørge for at Elliott ikke får for mye belastning. 

Kveldens bortekamp mot Kosovo har avspark klokken 20.45.