Klopp vil ha Nunez - men budkrig er uaktuelt

Paul Joyce i The Times har det siste om Liverpools jakt på Darwin Nunez, og interessen virker reell.

Liverpool har fått beskjed om om at de vil måtte bryte sin egen overgangsrekord dersom de skal få kjøpt Darwin Nunez fra Benfica denne sommeren.

Det rapporterer Paul Joyce i The Times. En bedre kilde når det kommer til Liverpool-nyheter finnes ikke, så da kan vi slå fast at interessen er reell.

Han skriver videre at Jürgen Klopp ønsker seg Nunez denne sommeren, i det som blir en sommer der han må bygge om angrepet, ettersom det virker mer og mer sannsynlig at Sadio Mané blir solgt til Bayern München, samtidig som Mohamed Salahs fremtid er usikker.

Krever store summer

Nunez scoret både hjemme og borte mot Liverpool i kvartfinalen av Champions League, og scoret totalt 34 mål for Benfica denne sesongen.

Benfica kommer ikke til å la 22-åringen gå på billigsalg, slik Porto gjorde i januar da de slapp Luis Diaz til de røde for en sum som kan stige til 50 millioner pund totalt. Benfica har gitt beskjed om at de ønsker 100 millioner euro - ca 85 millioner pund. Den portugisiske klubben betalte 24 millioner euro for Nunez i 2020, og Almeria har også krav på 20 prosent på alt Benfica tjener over de €24 millionene.

Liverpools dyreste kjøp noen gang var Virgil van Dijk, som kom i januar 2018 for 75 millioner pund.

De røde har ikke kommet med noe bud så langt, og ser også på andre overgangsmål, men Nunez selv skal være fristet av en overgang og mulighet til å jobbe med Klopp. Manchester United har også vist interesse for spilleren, men det skal være uaktuelt for de røde å bli blandet inn i en budkrig.

Snakket varmt om ham i vår

Liverpools manager hadde tydeligvis merket seg den uruguayanske spissen før møtene med Benfica i Champions League.

– Han er en gutt som ser ekstremt bra ut, eller hva? En god spiller i tillegg. Virkelig, virkelig god. Jeg visste det fra før så klart, men han spilte like foran meg og hadde tøffe dueller med Ibrahima Konaté, sa Klopp etter den første kampen.

– Han var fysisk sterk, rask, rolig i avslutningsøyeblikket. God. Veldig god. Jeg sier alltid i slike saker at dersom han holder seg frisk, har han en stor karriere foran seg.

På Anfield spilte Nunez som spiss i førsteomgangen, før han spilte ute på venstrekanten etter pause.