Premier League-klubb viser interesse for ung Liverpool-back

Klubber både i Premier League, Championship og i Europa viser interesse for den unge Liverpool-forsvareren Owen Beck.

Owen Beck fikk sin førstelagsdebut for Liverpool forrige sesong, og nå står klubbene i kø for å låne stortalentet foran neste sesong. Det melder Liverpool Echo.

19-åringen leverte en imponerende sesong for Barry Lewtas sitt U23-lag. Han signerte en langtidskontrakt med Liverpool i fjor sommer, og følger dermed i fotsporene til sin grandonkel, Ian Rush.

Tenåringen var en av en håndfall unge spillere i troppen på 34 mann som Jürgen Klopp tok med seg til treningsleiren i Østerrike i fjor sommer.

Debuterte mot Preston

Beck startet seks kamper i UEFA Youth League da Liverpool tok seg til kvartfinalen i sesongen som nylig ble avsluttet, og han fikk førstelagsdebuten ligacupkampen mot Preston i oktober. Den unge waliseren hadde også et imponerende innhopp mot Leicester i påfølgende runde i turneringen, da Liverpool vant kvartfinalen på straffespark-konkurranse og tok seg til semifinalen. Beck satt også på benken tre ganger i Premier League og en gang i FA-cupen.

Klopp er godt forspent med venstrebacker, med Kostas Tsimikas som nærmeste utfordrer til Andy Robertson. Joe Gomez kan også benyttes i posisjonen. Derfor kan det være i Becks og Liverpools interesse med et låneopphold hos en annen klubb kommende sesong.

Echo tror at Liverpools sportslige ledelse vil vente til etter preseason før de eventuelt slipper 19-åringen på lån.

Beck er for tiden opptatt med EM-kvalifisering for Wales U21, og startet kampen da waliserne tapte 1-0 for Nederland på lørdag. Den unge venstrebacken kan fort bli en av ungguttene som får være med når førstelaget drar på preseason-tur til Asia i neste måned, hvor Liverpool spiller treningskamper mot Manchester United og Crystal Palace.