Senker aldersgrensen i Premier League 2

Det blir endringer i akademisystemet i England til neste sesong.

Liverpool og de øvrige klubbene i reservelagsserien kan ikke lenger stille med U23-lag i Premier League 2. Fra og med 2022/23-sesongen er det U21-lag som skal spille i denne serien. Liverpools akademidirektør, Alex Inglethorpe, hilser endringen velkommen.

Barry Lewtas ledet Liverpool U23 til en fjerdeplass i Premier League 2 i 2021/22, klart bak Manchester City og West Ham, og ett poeng Arsenal. Neste sesong vil han ikke kunne ta med spillere over 21 år i troppen, uten at det utgjør noen stor forskjell for Liverpools del.

Premier League 2 for U23-lag erstattet U21 Premier League fra 2016/17-sesongen av. Nå går man altså tilbake til samme modell som man hadde for seks år siden.

– Det er i realiteten en U19-liga

– Jeg ønsker endringen velkommen, for ligaen blir da igjen det den i realiteten er. I mine øyne er dette en U19-liga, men jeg antar at alle klubber har sin egen tilnærming til dette, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

– For oss endrer ikke dette noe. Noe ganger har du spillere som er for gode for dette nivået, og det kan være frustrerende. Jeg husker da Neil Critchley ledet U23-laget. Han nevnte at han hadde flere spillere i troppen som var på et høyere nivå enn dette, og trengte en annen utfordring, for nivået var for lavt for dem. Ser vi på vårt eget U23-lag så var gjennomsnittsladeren 18,94 år i Premier League 2 denne sesongen. I realiteten er det en U19-liga.