– I år kan jeg fokusere på å komme i form så fort som mulig

Virgil Van Dijk startet fjorårets oppkjøring rett etter at han var ferdig med rehabiliteringen for skaden han pådro seg mot Everton og Jordan Pickford. Denne sesongen kan han forberede seg mye bedre.

Liverpools soleklare ener på midtstopperplass har hatt en god oppkjøring med resten av Liverpool-troppen. 31-åringen har vært i aksjon mot Manchester United, Crystal Palace og RB Leipzig så langt. Det er ingen tvil om at han er i god rute til sesongstart mot Manchester City på lørdag.

Van Dijk vet at han alltid vil være i søkelyset hos alle, og han er også klar over at han har skapt forventningene selv. Da kan det være godt å ha en skikkelig oppkjøring i beina.

– Det er definitivt en annen følelse i denne oppkjøringen. Jeg prøvde å komme rolig tilbake etter skaden i fjor, men i år kan jeg fokusere 100% på å være tilbake i form så fort som mulig, sier han til liverpoolfc.com.

Inn mot 2022/2023-sesongen får Jürgen Klopp i underkant av en måned på å gjøre laget klart for en lang og tung sesong. Van Dijk er enig i at det er i korteste laget.

– Vi har en stor kamp som kommer allerede kommende uke. Heldigvis kjenner jeg meg selv og min kropp godt. Jeg vet hva jeg må gjøre for å være klar for sesongen og det jobbes det mot nå.

LANGVARIG SKADEOPPHOLD: Virgil Van Dijk var ute for sesongen etter grisetaklingen til Jordan Pickford. Det har ikke virket veldig påvirkende for nederlenderen etter sin tilbakekomst.

LANGVARIG SKADEOPPHOLD: Virgil Van Dijk var ute for sesongen etter grisetaklingen til Jordan Pickford. Det har ikke virket veldig påvirkende for nederlenderen etter sin tilbakekomst.

Vil ha med hele troppen

Forrige sesong endte i skuffelse for Van Dijk og co. Etter to cupgull i ligacupen og FA-cupen var det likevel en skuffet gjeng som reiste inn i ferien. Premier League og Champions League-trofeene forsvant like under beina på de røde.

– Alle var skuffet, selvfølgelig. Å komme så nærme, men ikke nærme nok på to så store trofeer (var tungt), forteller han.

Skuffelsen etter fjoråret har han lagt bak seg, og nå ser han frem mot en ny sesong, og ikke minst Verdensmesterskapet med Nederland. Rammene er også satt for hva troppen forventer av seg selv denne sesongen.

– Vi starter alle årene med å prøve å vinne hver eneste kamp som ligger foran oss. Det blir ikke ulikt i år. Vi skal gi det et skikkelig forsøk, men vi vet hvor tøft det vil bli.

Liverpools førstelagstropp har for øyeblikket 27 spillere, ifølge Transfermarkt. I oppkjøringen har også et par unggutter vist prov på at de kan være med å bidra denne sesongen. Van Dijk mener at det er vitalt at hele troppen er klar for å bidra.

– Vi har et bra lag for øyeblikket så jeg håper vi unngår de største problemene og de største skadene. Alle kan forhåpentligvis være en del av en kjempebra sesong, sier 31-åringen.

UTILGJENGELIG: Alex Oxlade-Chamberlain er en av flere spillere som har fått seg en skade i sommer. På listen er blant annet Kelleher, Ramsay og Jota.

UTILGJENGELIG: Alex Oxlade-Chamberlain er en av flere spillere som har fått seg en skade i sommer. På listen er blant annet Kelleher, Ramsay og Jota.

En viktig tradisjon

I tradisjons tro skal Luis Diaz, Calvin Ramsay, Darwin Nunez og Fabio Carvalho lage karaoke-show for resten av Liverpool-troppen på treningsleiren i Østerrike. Van Dijk mimrer tilbake til sommeren han måtte gjøre det selv.

– Jeg husker det, ja. Jeg sang en RnB-sang kalt So Into You av Fabolous. Jeg prøvde mitt beste, forteller nederlenderen.

31-åringen, som Luis Diaz, kom inn i januar og håpet å slippe den pinlige seansen. Det håpet nok colombianeren på også, men slik fungerer det ikke i Liverpool.

– Det ble ikke sunget før på sommeren. Jeg trodde jeg hadde sluppet unna, men det var det første som spratt ut av hatten, så jeg måtte gjøre det. Det var en god følelse når jeg først var ferdig, avslutter Van Dijk.

Liverpool møter RB Salzburg på onsdag 20.00. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.