– Jeg vil vise hva jeg har lært og imponere alle

Den 189 høye 20-åringen forteller hvordan han har vokst på utlån i Championship.

– Jeg trengte det, for å si det rett ut, å spille igjen, sier Sepp van den Berg til Liverpoolfc.com om utlånet i Preston North End.

– Nå har jeg noe å komme tilbake hit og vise hva jeg har lært og forsøke å imponere alle.

Viktig med kamperfaring

Majoriteten av de siste 18 månedene tilbrakte 20-åringen på Deepdale, hvor han fikk 61 kamper i Championship. Preston endte sist sesong midt på treet som nummer 13.

– Jeg var der et og et halv år. Det var lang tid. Det var bra der. Jeg spilte mange kamper, jeg tenker at spesielt for en midtstopper er det viktig å ha kamperfaring.

Har vokst i Championship

Den høyreiste unggutten debuterte på førstelaget til PEC Zwolle i 2018. Året etter ble han kjøpt av Liverpool. Nå er han med på preseason etter å ha vokst i det som kjennetegnes som en knallhard liga.

– Jeg spilte mot noen gode lag, en tøff liga. Jeg har definitivt vokst, i størrelse, det er en ting! Men bare alt faktisk. Det har vært et topp lån men nå er jeg glad for å være tilbake.

Vil imponere Klopp

Forsvarsspilleren satt på benken da Liverpool møtte Manchester United. Mot Crystal Palace fikk han 35 minutter. Alt handler om å bygge erfaring og vise seg frem for Jürgen Klopp.

MED I ASIA-TROPPEN: Nathaniel Phillips, James Milner og Sepp van den Berg på feltet i Singapore.

MED I ASIA-TROPPEN: Nathaniel Phillips, James Milner og Sepp van den Berg på feltet i Singapore.

– Jeg hadde en liten prat med han om lånet sist sesong. Men det er for tidlig for det. Med så mange spillere, alle prøver sitt beste for å imponere og selvsagt komme i form. For meg handler det for øyeblikket, om å bare nyte. Det er en glimrende erfaring å være her.

– Nivået er enestående. Jeg har savnet det. For meg personlig nå, det er bare å forsøke å komme tilbake og imponere alle og vi vil se hva som skjer.