Blir han det nye femtevalget på stopperplassene?

Sepp van den Berg bekrefter at han er ferdig i Preston. Dermed vil Jürgen Klopp ha en ny forsvarsspiller i sin stall til sommeren.

Sepp van den Berg har på sin Instagram-konto bekreftet at hans tid i Preston North End er over. Nederlenderen har tilbrakt halvannen sesong på Deepdale på utlån fra Liverpool.

Van den Berg sluttet seg opprinnelig til North End på et lån for en halv sesong i januar 2021, men oppholdet ble forlenget med en sesong til.

Selv om det har vært flere endringer på managersiden i Preston har Liverpool-forsvareren hele tiden vært fast inventar i startoppstillingen, og har denne sesongen spilt 50 kamper i alle turneringer. Han startet 43 av 46 Championship-kamper, og kom inn fra benken i to til. Dermed gikk han bare glipp av en ligakamp på grunn av skade.

Bare ti utespillere spilte mer i Championship

Totalt spilte nederlenderen 3970 minutter for Preston denne sesongen. Bare ti andre utespillere i Championship fikk mer spilletid. 20-åringen er en av bare tre spillere under 21 år som spilte over 3000 minutter. Nottingham Forest-vingen Brennan Johnson, med 3906 minutter, er den eneste unge spilleren som er i nærheten av den utlånte Liverpool-mannen. Coventrys Ian Maatsen, med sine 3158 minutter, spilte betydelig mindre.

– Da er sesongen over. Det har vært et spesielt år. Jeg har spilt over 50 kamper for denne utrolige klubben, og har elsket hver kamp jeg har fått, skriver forsvarsspilleren på sin Instagram-konto.

– Fansen har vært utrolige hele tiden, og jeg kan ikke takke dem nok for at de har fått meg til å føle meg som hjemme i denne klubben. Bedre lagkamerater enn jeg har hatt her finnes ikke. Det har vært en fornøyelse å spille sammen med hver eneste en av dem. Jeg ønsker å takke klubben og alle som har vært involvert for alt de har gjort for meg. Jeg kommer aldri til å glemme tiden jeg hadde her, avslutter han.

Returnerer til Liverpool

Den utlånte Liverpool-spilleren var bare en av elleve spillere under 21 år som spilte 30 eller flere kamper i Championship, og bare seks, inkludert den kommende Liverpool-spilleren Fabio Carvalho, fikk spilletid som tilsvarte minst 30 fulle kamper.

Preston kom på 13. plass i Championship. 

Van den Berg spilte totalt 66 kamper for Preston i løpet av hele låneoppholdet. Han gjorde to mål og leverte en målgivende pasning. Han spilte både midtstopper og høyreback.

Preston-manager Ryan Lowe har uttrykt ønske om å beholde nederlenderen enda lenger, men det virker som Liverpool ønsker at Van den Berg skal slutte seg til Jürgen Klopps tropp foran preseason, og det kan ligge an til at han erstatter Nat Phillips og Rhys Williams som Liverpools femtevalg på stopperplassene. 20-åringen kan også vikariere som høyreback, der Liverpool er litt tynt besatt bak det klare førstevalget Trent Alexander-Arnold.

– Planen er å delta på Liverpools preseason, og erobre en plass i troppen, sier Van den Berg til Voetbal International.

– Jeg vet at konkurransen blir hard, men i sommer skal jeg kjempe for en plass på laget.