Journalister som dekker United:– Tror de ville strukket seg lenger for Nunez, dersom Ronaldo hadde sagt fra før

Det sto mellom Liverpool og Manchester United om Darwin Nunez sin underskrift i sommer.

West Ham og Newcastle hadde gjort sine fremstøt i januarvinduet, i det som de så på som siste mulighet for å sikre seg Darwin Nunez.

Etter prestasjonene hans i Champions League denne sesongen ville kampen om ham være for stor til sommeren, og det var den. Benfica avslo West Hams bud på 50 millioner pund i januar, og Ingen av de klubbene var aktuelle da alt uruguayanerens fremtid skulle avgjøres denne sommeren.

Manchester United ble linket til Nunez før Liverpool, i alle fall fra de journalistene som følger klubben tettest, men da mer og mer tydet på at Sadio Mané sin tid i Liverpool var forbi, gjorde de røde alvor av interessen.

United skal ha vært med i kampen helt til slutt, og tilbudt mer penger, uten at det hjalp. Darwin er Liverpool-spiller, og de røde kan komme til å betale opp mot 85 millioner pund for 23-åringen. Han signerte en seksårskontrakt med de røde, verdt 140 000 pund i uken. En beskjeden sum i dagens marked.

Ronaldo ønsker seg bort

Lørdag kveld kom det store nyheter fra Old Trafford. Cristiano Ronaldo ønsker seg bort fra United, og vil spille Champions League-fotball.

VIL BORT: Cristiano Ronaldo vil bort fra Manchester United.

VIL BORT: Cristiano Ronaldo vil bort fra Manchester United.


Jorge Mendes, som forøvrig også er Nunez sin agent, skal allerede ha vært i møter med Bayern München og Chelsea. Napoli nevnes som en tredje mulighet. Ronaldo ønsker å spille i en klubb som kan tilby Champions League, og et sted der han kan vinne noe både med laget og individuelt de siste årene av karrieren. United har insistert på at han ikke er til salgs.

37-åringen var Uniteds toppscorer forrige sesong, og uten ham vil deres nye manager Erik ten Haag måtte gå ut på spissjakt. At de tre mest ettertraktede spissene i Europa allerede har avgjort hvor de skal spille neste sesong, gjør situasjonen vanskelig. Kylian Mbappé signerte en ny kontrakt i Paris Saint-Germain, Erling Braut Haaland gikk til Manchester City, og Liverpool fikk Nunez.

Kunne presset hardere for Nunez

Laurie Whitwell dekker Manchester United for The Athletic. Han skriver:

«Manchester United har jobbet i den tro om at Cristiano Ronaldo vil bli i klubben i 2022/23-sesongen, og derfor lot de Liverpool få Darwin Nunez».

At det var Nunez selv som valgte Liverpool foran United nevnes ikke av United-journalisten – men en skulle tro at et United på desperat spissjakt trolig kunne mer enn doblet den lønnen Nunez fikk i Liverpool.

RØD: Darwin Nunez ble Liverpool-spiller i juni.

RØD: Darwin Nunez ble Liverpool-spiller i juni.

Sam Pilger, som skriver for en rekke medier og som har skrevet bøker om Manchester United, er inne på det samme.

«Cristiano Ronaldos timing er forferdelig. Han burde fortalt det til Manchester United for to måneder siden. Det ville vært vanskelig for United å tiltrekke seg noen spiss denne sommeren siden alle vet at de ville vært backup for Ronaldo, men det var aldri saken. United kunne kanskje ha presset hardere for å få Darwin Nunez dersom de visste at Cristiano Ronaldo ønsket å dra».

Liverpool virker å allerede være ferdig med spillerkjøp denne sommeren. På Old Trafford venter de fortsatt på at førstemann skal komme inn porten, og nå må de kanskje på spissjakt i tillegg.