Luke Chambers om backkollega Isaac Mabaya:– Vi har spilt sammen siden vi var 9-10 år gammel

Liverpools startende backpar i tirsdagens kamp, Luke Chambers og Isaac Mabaya, har en lang fortid på Merseyside.

Litt overraskende fikk Luke Chambers prøve seg på venstreback fra start av i gårsdagens oppkjøringskamp. Den hurtige forsvarsspilleren kom fra det med æren i behold, og fikk blant annet Jadon Sancho å bryne seg på i det defensive arbeidet. 2004-modellen viste også glimt av hva som bor i ham offensivt, med høy fart og god presisjon.

Unggutten spiller til vanlig på Liverpools U18-lag så det var en helt spesiell opplevelse å løpe rundt på gressmatten med 50 000 skrikende fans på tribunen.

– Det gir deg absolutt mersmak, sier Chambers til liverpoolfc.com før han fortsetter: 

– Når du først får smaken av å spille foran så mange mennesker så er det noe du vil gjøre hele tiden. Det er absolutt noe nytt for meg å spille mot de aller beste med så mange supportere.

TROFÈ: Den unge venstrebacken (t.v.) gikk rett fra Europamesterskapstittel til oppkjøring med Liverpools førstelag.

TROFÈ: Den unge venstrebacken (t.v.) gikk rett fra Europamesterskapstittel til oppkjøring med Liverpools førstelag.

Et langt vennskap

Etter en fantastisk start på den nye sesongen med EM-medalje og Liverpool-oppkjøring i Asia ser unggutten lyst på fremtiden. Backen har enda til gode å debutere for førstelaget i en offisiell kamp. 

– Målet er så klart å være i eller i nærheten av førstelaget. Når muligheten byr seg må du ta den med begge hender, sier Chambers.

På motsatt back spilte en 18-åringen kjenner ganske godt, nemlig Isaac Mabaya. Han er, som Chambers, også 2004-modell og de to ungguttene har fulgt hverandre oppover Liverpool-systemet i mange år. 

– Meg og Isaac (Mabaya) endte opp i startoppstillingen og vi har spilt sammen siden vi var 9-10 år gammel. Å ha en slik person ved siden av seg gjør virkelig noe med selvtilliten din.

– Det er veldig bra for meg, for da kan jeg uttrykke meg litt mer med dem rundt meg, forklarer han. 

Chambers var selvfølgelig skuffet over sluttresultatet, men han ser på kampen som et steg på veien oppover. Nå gleder han seg til Crystal Palace-kampen i Singapore.

– Jeg tror guttene, inkludert meg selv, tok med seg god erfaring og en leksjon, avslutter Chambers.