Det kan ta tid før vi får høre VAR-samtalene

Premier League ønsker å gi mer innsyn til supporterne, men det skjer ikke med det første.

Før sesongen ble det kjent at Premier League ønsker å gjøre samtalene mellom hoveddommer og videodommer tilgjengelig for supporterne etter at kampene er avsluttet. Men det kommer ikke til å skje med det første. 

ESPN skriver at det foreløpig kun er et ønske fra Premier League og at det kan ta tid før de får det som de vil. 

Det er nemlig ikke gjort i en håndvending. FIFA har et strengt regelverk når det gjelder offentliggjøring av lydklipp fra VAR-rommet. Foreløpig tillates det kun at det brukes etter kampslutt. Dessuten kan det forestående lederskiftet i dommerforeningen PGMOL forsinke prosessen. 

Webb kan ta med seg ordning fra USA

I juni ble det kjent at Mike Riley planlegger å trekke seg som dommersjef, og Howard Webb ligger veldig godt an til å bli hans etterfølger. 

Webb har tilsvarende rolle i MLS i USA og kan finne på å ta med seg ordningen de har der for mer åpenhet rundt VAR-avgjørelser. Der kommer «Inside Video Review» ut som et fast program på Youtube, men dette skjer flere dager etter at serierunden er ferdigspilt. 

Premier League-sjef Richard Masters var i starten av august klar på at samtalene mellom dommer og VAR må bli tilgjengelig for offentligheten så fort som mulig, men at han ikke helt vet når og hvordan det skal gjøres. 

Enn så lenge ser det ut til at vi må nøye oss med gjennomgangene som ESPN-journalist Dale Johnson kommer med hver mandag.