Fryktet en liten skade - derfor ble Elliott byttet ut

En livlig og god Harvey Elliott ble byttet ut i pausen av Jürgen Klopp, etter at han hadde scoret sitt første Premier League-mål tidlig i kampen.

Liverpool.no-spaltist David Lynch kunne etter kampen avsløre at Harvey Elliott ble byttet ut etter første omgang på grunn av en liten skadebekymring. Jürgen Klopp skal ha opplyst at Liverpool valgte å være ekstra forsiktige på grunn av at stillingen var som den var. Liverpool ledet 5-0 til pause, og det var ingen grunn til å ta unødige sjanser med tenåringens helse.

– Vi hadde ikke byttet ham ut i noen annen kamp, sa Klopp til pressen etter matchen.

– Han kjente bare litt på noe i en annen kamp, og vi tenkte at en slik mulighet til å hvile ham aldri ville komme igjen.

– Han kjente ingenting etter kampen. Han er blitt undersøkt, og jeg snakket akkurat med fysioterapeuten. Alt ser helt fint ut.

Falsk alarm

Lynch melder at en sjekk etter kampen ikke viste noen skade på Elliott.

Tenåringen gjorde Liverpools andre mål, da han vakkert styrte ballen i hjørnet fra distanse. 

– Det var en ok scoring, som satte i gang sterke følelser. Det har vært en drøm for meg å score på Anfield helt siden jeg var guttunge, sa Elliott til BBC etter å ha scoret sitt første Premier League-mål.

– Vi hadde masse press på oss. Dette resultatet var en stor lettelse. Fem mål var en perfekt førsteomgang.

Se Harvey Elliotts flotte scoring

Krysser fingrene for Mo

– Jeg håper at Mo skal bli Premier Leagues toppscorer, så jeg gjør alt for å hjelpe ham med pasninger, men det var ikke hans dag i dag, sa Elliott om det faktum at Salah ikke kom på scoringslisten selv om Liverpool gjorde ni mål. 

– Jeg elsker dette. Jeg gjennomgikk det jeg gjennomgikk. Nå forsøker jeg å være her for laget, og gjøre det jeg kan, sa Elliott med tanke på den stygge ankelskaden som ødela store deler av forrige sesong for ham. 

– Dette var en viktig seier, men det er ingen ting å bli for opprømt over. Forhåpentligvis vinner vi igjen på onsdag, men kanskje ikke med like mange mål. Denne seieren var en stor lettelse både for oss og fansen. Vi leverte en prestasjon som var svar på kritikken til de som tvilte på oss. Vi er i skyene av den grunn.

Neste kamp for Liverpool er mot Newcastle på Anfield allerede onsdag kveld.