– Han spilte med et smil rundt munnen, og det er det vi er vant med å se

De tidligere Liverpool-spillerne Michael Owen og Fara Williams var henrykt over å se en Roberto Firmino i godt, gammelt slag mot Bournemouth.

Liverpools brasilianske spiss leverte en helt fenomenal kamp mot Bournemouth på lørdag, og det er kanskje akkurat det de røde trenger i fraværet av en suspendert Darwin Nunez. To mål og tre målgivende i 9-0 seieren mot sørkystklubben fikk Scott Parker til å beskrive dagen som en av hans verste dager i fotballen.

I Premier League Productions etter kampen gjestet Michael Owen og tidligere LFC Women-spiller Fara Williams studio. Førstnevnte var i ekstase av å se brasilianeren spille fantastisk igjen etter et vanskelig år på fotballbanen.

– Vi vet alle hvor god han er. Jeg har sett ham i mange år nå og vi glemmer ikke det han gjør eller har gjort på gressmatten. Han er en absolutt drømmespiller for de andre spillerne på laget, sa Owen etter spørsmål om Liverpool-spissen.

FOTBALLEKSPERT: Michael Owen vet en ting og to om å være spiss for Liverpool. Engelskmannen synes det var det fantastisk å se Firmino på banen mot Bournemouth.

FOTBALLEKSPERT: Michael Owen vet en ting og to om å være spiss for Liverpool. Engelskmannen synes det var det fantastisk å se Firmino på banen mot Bournemouth.

Spilte med et smil rundt munnen

Etter Liverpools signering av Darwin Nunez denne sommeren forventet nok mange at det ville bli taktikkendringer for de røde i fronttrioen. Uruguyaneren og Roberto Firmino er veldig ulike spillere, som trives best i ulike roller på topp.

Sistnevnte er ikke en spiller som vanligvis leverer ekstreme mengder med mål, men på lørdag fikk vi endelig se igjen hvorfor Klopp beskriver 30-åringen som vital for laget. Den beskrivelsen stiller Michael Owen seg bak.

– Han faller ned i den playmaker-posisjonen ved flere anledninger, og Liverpool gjør dette ofte. Hans førsteberøring er helt fantastisk og han har et veldig bra overblikk. I denne kampen var han selve hjertet i mange av de flotte tingene Liverpool fikk til, mener den tidligere spissen.

I studio, sammen med Owen, satt også tidligere LFC Women-spiller Fara Williams. Hun spilte på Merseyside fra 2012 til 2015, og la opp i 2021. Da stod hun med 172 kamper og 40 mål for Englands landslag.

I STUDIO: Fara Williams la bak seg en vanvittig karriere i 2021. I sommer jobbet hun tett med Europamesterskapet for kvinner, som England vant.

I STUDIO: Fara Williams la bak seg en vanvittig karriere i 2021. I sommer jobbet hun tett med Europamesterskapet for kvinner, som England vant.

– Når du har en spiss som Firmino er det ekstremt vanskelig for motstanderne å finne ut hvordan de skal takle ham. Skal de la han forsvinne bak i rommet rundt 16-meteren? Skal de følge ham? Da ender det ofte opp med at de andre spillerne får mer rom foran ham. Vi snakker mye om den falske nieren, og den rollen spiller han ekstremt bra, mener Williams.

Roberto Firmino gikk av banen etter drøye 70 minutter på Anfield lørdag. Da hadde brasilianeren to mål og tre målgivende. Williams kategoriserer hans prestasjoner som fenomenal, som spilte slik han gjorde på sitt aller beste.

– Han hadde et smil rundt munnen i hele kampen, og det er slik vi kjenner ham. Han har vært inn og ut av laget den siste tiden, men i dag viser han hvilke spiller Liverpool-supporterne kjenner ham som og som de forventer at han skal spille. 

Liverpool og Roberto Firmino skal i aksjon igjen allerede på onsdag når Newcastle kommer til Anfield. Kampen spilles onsdag 21.00 og sendes på V Sport Premier League.