– Små veggspill og hælspark, dette var Bobby slik vi alle kjenner ham

Roberto Firmino svarte sine kritikere med to mål og tre målgivende pasninger mot Bournemouth, og en tier på Liverpool.no sin spillerbørs.

Roberto Firmino scoret to mål i 9-0-seieren over Bournemouth, og nådde dermed 100 mål i alle turneringer for Liverpool. 

– Topp. Han gjør en stor forskjell for oss når han er så livlig, Bobby. Men det var en hel gjeng med enestående fotballspillere der ute i dag, som leverte topp prestasjoner. Jeg elsket for eksempel hvordan Robbo preget kampen, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter matchen.

Roberto Firmino var sentral i det meste som Liverpool foretok seg i angrepsvei mot Bournemouth

Brasilianeren som kom til Anfield-klubben fra Hoffenheim sommeren 2015 ble den 19. spilleren til å nå tresifret antall scoringer for Liverpool gjennom alle tider. Han har brukt 331 kamper på å nå 100 mål. 

73 av Firminos scoringer har kommet i Premier League, 21 i Champions league, to i FA-cupen og to i klubb-VM. Han har også scoret ett mål i ligacupen og ett mål i Europa League. 

Leverte en enorm kamp

– Jeg vet det ikke er øyeblikket for å snakke om gode individuelle prestasjoner når du taper 2-1 borte mot Manchester United, men han spilte en veldig god kamp der også. Du kan ikke forestille deg en kamp mot United der vi har ballen 70 prosent av tiden uten Bobby. Da ville det trolig ha vært 49 prosent, eller noe slikt. Han var over alt mot United.

– I dag var det en helt annen kamp. I dag kunne han være høyere i banen, og ligge mellom midtstopperne. Av og til slapp han seg ned mellom lagdelene, og fant rom mellom linjene, og så kom han plutselig inn i feltet. Han var med på den enorme sjansen vi fikk i første omgang, hvor han spilte vegg med Harvey tror jeg, og så et hælspark. Det var Bobby Firmno slik vi alle kjenner ham.

– Han leverte en enorm kamp i dag, og svarte kritikerne. Timingen kunne ikke ha vært bedre for oss, egentlig.

Brasilianeren ble den første Liverpool-spilleren til å være direkte involvert i fire mål i første omgang av en Premier League-kamp, med en scoring og tre målgivende før pause. Han ble den første spilleren i Premier League til å gjøre det siden Tottenhams Harry Kane med tre mål og en assist i første omgang mot Stoke i februar 2017.

Firmino ble også den første spilleren til å levere to målgivende i løpet av kampens seks første minutter i en Premier League-kamp siden Islam Slimani gjorde det for Leicester mot Manchester City i desember 2016.