– Selvsagt ønsker jeg å bli værende her

Roberto Firmino uttaler seg om sin fotballfremtid etter Juventus-rykter.

Roberto Firmino er inne i sitt siste kontraktsår med Liverpool, og italienske medier har hevdet at brasilianeren er et transfermål for Juventus før sommervinduet stenger. Bobby har imidlertid ingen planer om å spille i Serie A kommende sesong. 

– Jeg elsker dette laget, denne byen og fansen. Jeg er her. Selvsagt ønsker jeg å bli værende her, uttalte han til TNT Sports Brasil foran helgens Community Shield-kamp mot Manchester City, ifølge Liverpool Echo.

Lokalavisen forstår det slik at Liverpool FC heller ikke har noen planer om å kvitte seg med den populære brasilianeren.

– Bobby er svært viktig for oss. Han er hjertet og sjelen i dette laget. Måten vi har spilt på de siste årene har vært mulig på grunn av Bobby. Derfor er jeg glad for at han har kunnet trene hele preseason så langt. Alt ser veldig bra ut. Jeg er ikke i tvil om hans kvaliteter, sier manager Jürgen Klopp om saken. 

Får en viktig rolle

Med Diogo Jota ute med skade en stund, og Darwin Nunez og Luis Diaz forholdsvis ferske i Liverpool-trøya, vil 30-åringen utvilsomt spille en viktig rolle også den kommende sesongen.

– Jeg gleder meg til å spille foran våre fans igjen. De støtter oss hele tiden. Jeg elsker våre fans. De er som en ekstra spiller for oss. Vi trenger dem. Deres støtte, sanger og tilrop motiverer oss, og hjelper oss ute på banen, uttaler hovedpersonen selv til Liverpools kampprogram.

– Hvem vet hva som vil skje denne sesongen. Vi vil gå for alle fire trofeer igjen. Men vi må ta et steg om gangen, og jobbe veldig hardt for å nå våre mål. Selvsagt er det mulig. Vårt fokus er på å vinne alle fire trofeer. Vi skal kjempe for det. Men det er avhengig av jobben vi gjør og fremgangen vi har, fortsetter han.

Firmino innrømmer at tapet for Real Madrid i Champions League-finalen i Paris var smertefullt for ham. 

– Jeg var virkelig langt nede etter å ha tapt enda en finale mot Real Madrid. Men vi vant to trofeer, noe som selvsagt er verdt å feire, og paraden gjennom byen hjalp meg mye. Jeg var langt nede etter finaletapet, men det ga meg en utrolig følelse å få en slik velkomst av fansen, og feire sammen med dem. Det motiverte oss og ga oss styrke i forberedelsene til den kommende sesongen. 

I Community Shield-triumfen over Manchester City på lørdag startet Firmino sentralt i angrepsrekka, med Mohamed Salah og Luis Diaz ved siden av seg. Brasilianeren ble byttet ut etter en snau time, og inn kom rekordkjøpet Darwin Nunez.