– Vil du virkelig vite det på en skala fra 1-10? Tolv!

Så frustrert var Jürgen Klopp over Liverpools prestasjon på Craven Cottage.

Jürgen Klopp var særdeles misfornøyd med Liverpools prestasjon på Craven Cottage i ligaåpningen, og etter kampen holdt han ikke tilbake i kritikken av egne spillere etter poengdelingen mot Fulham.

På spørsmål om hvor frustrerende kampen var, svarte han:

– Vi du virkelig vite det på en skala fra 1-10? Tolv!

– For det første, og jeg har sagt det et par ganger nå, så føler jeg meg mye mer ansvarlig for tap enn for når vi vinner. Det er dessverre min natur.

– Prestasjonen var et tap i seg selv. Resultatet er ikke et tap, men prestasjonen var et tap, og derfor må vi finne ut hva som skjedde. 

– Det kan skje. Hadde vi vunnet i dag og ikke hadde lært noe av kampen, ville det ha vært mye verre enn å få et poeng og lære de riktige tingene. Det lever jeg fint med. Så det jobber vi med nå. 

– Det var ikke oss vi så der ute i dag. 

– Jeg skal ikke ta noe av æren bort fra Fulham. De gjorde en veldig god kamp, men skal jeg være 100 prosent ærlig, så var vi foran mål og burde ha scoret flere ganger. 

– Vi klarte aldri å dominere kampen

– Vi spilte en veldig dårlig kamp, og fikk et poeng. Det er også en sannhet. Men vi skal ikke spille på den måten vi spilte i dag. Akkurat det er jeg veldig frustrert over.

– Vi startet kampen stikk motsatt av det vi ønsket. Den første pasningen gikk ut til Robbo. Robbo sentret tilbake. Det var et lite tegn allerede der. Ingenting skjedde der. Vi hadde sagt at vi måtte komme oss gjennom deres lagdeler, men isteden spilte vi kampen rett opp i hendene deres.

– Fulham forsvarer seg i en 4-4-2-formasjon, som er et veldig godt system. Vi fikk erfare det et par ganger. Spesielt er det et godt system når motstanderen ikke spiller raskt nok. Du har alltid vingen, nummer åtte og spissen der når du slår ballen til den andre siden. Det trigger press. Derfor fant vi ikke noen rytmen i kampen.

– Hver gang vi kom foran mål, så føltes det ikke riktig. Vi er vant til å dominere, og det klarte vi aldri, fordi vi ikke spilte godt nok, raskt nok og presist nok.

– Derfor har jeg sagt et par ganger nå allerede, da dette ikke er mitt første intervju, at den beste nyheten når det gjelder denne kampen er resultatet. Så det var greit med ett poeng for meg. Jeg vet vi kunne ha vunnet kampen, men det ville ikke ha gjort prestasjonen vår noe bedre. Men vi kunne ha vunnet, men det ville ha vært for mye i dag.

– Jeg synes straffen vi fikk er grei, ved at vi tapte to poeng, om du kan si det på den måten. Jeg vet dere ser det annerledes. Fulham kan også si at de tapte to poeng. Det er slik fotball er. Vi ser det alle på vår måte. Men nok en gang, det positive for oss var resultatet.