Firmino har vært involvert i nesten alle kampene denne sesongen, men føler seg ikke sikker på VM-billett

Liverpool-spissen er tilbake i Brasil-troppen, men føler seg langt fra sikker på å få være med til VM i Qatar.

Roberto Firmino mener han har utviklet seg som spiller denne sesongen. Han har spilt i alle Liverpools kamper med unntak av en, etter at han fikk store deler av forrige sesong ødelagt på grunn av stadig tilbakevendende hamstringproblemer.

30-åringen har bidratt med tre mål og tre målgivende pasninger på åtte kamper, og ble bare den 19. spilleren i Liverpools historie til å nå milepælen 100 mål for klubben, da han gjorde sitt andre mål i 9-0-seieren over Bournemouth i slutten av august. 

– Jeg føler meg i fin form

Brasilianeren har blitt mest brukt i sin vante nier-rolle, men i to av kampene har han kommet inn fra benken og operert i en offensiv midtbanerolle.

– Jeg er henrykt over å ha nådd milepælen 100 mål i en Liverpool-drakt, og at jeg har representert en så stor klubb. Jeg har utviklet meg som spiller. Jeg hadde noen skader som holdt meg tilbake forrige sesong. Heldigvis er jeg tilbake denne sesongen, og føler meg i fin form. Jeg er svært motivert foran de kommende kampene og turneringene vi skal delta i, siteres brasilianeren av Liverpool Echo.

– Jeg utvikler meg hele tiden, og gir alt ute på banen. Jeg er alltid ute etter å vinne kamper og trofeer med dette laget, føyer han til.

Liverpool har vunnet bare to av sine første seks Premier League-kamper denne sesongen, og åpnet Champions League-høsten med et skuffende 4-1-tap for Napoli, før Ajax ble slått 2-1 på Anfield. 

– Vi har ikke startet sesongen særlig bra. Vi har tapt et par kamper, og også spilt uavgjort i tre kamper. Men det skal spilles mange kamper. Mye av sesongen gjenstår.

– Vi kan ikke miste entusiasmen og henge med hodet. Det er masse potensial i laget vårt. Vi må stole på vår karakterstyrke og vårt potensial. Vi må lære av våre feil, og ikke repetere dem i fremtidige kamper. Vi er et stort lag, vi vet hva vi er kapable til, og vil fortsette å kjempe helt frem til sesongslutt.

Tilbake i Brasil-troppen

Liverpool-spissen er tilbake i Brasil-troppen til oppvarmingskampene til VM mot Ghana og Tunisia senere denne måneden, etter å ha vært ute av VM-troppen i over ett år.

– Jeg må fortsette å jobbe hardt her i Liverpool, og det er hva jeg har gjort til nå. Selvsagt er det en drøm å spille i VM.

– Jeg er alltid en positiv person. Jeg ble lei meg da jeg ikke kom med i de foregående landslagstroppene, men jeg har vært offer for uforutsette ting som skader. Manager Tite må vurdere hvem han vil ha med i troppen. Jeg fokuserer bare på å komme med. Jeg føler meg ikke trygg på det, men forhåpentligvis blir jeg med til VM. Det er hva jeg jobber for.