For 26 år siden spilte fedrene deres på samme lag

Tirsdag kveld kom Stefan Bajcetic inn som innbytter for Thiago Alcantara, 26 år etter at fedrene deres spilte for samme klubb.

For 26 år spilte Thiago Alcantaras far, Mazinho, og Stefan Bacjetics far, Srdan, sammen for den spanske klubben Celta Vigo. Tirsdag kveld kom Stefan Bajcetic inn som innbytter for Thiago i Liverpools 2-1-seier over Ajax på Anfield.

Verdensmester

Iomar do Nascimento ble født den 8. april 1966. Fra sin aktive karriere er han best kjent som verdensmester for Brasil i 1994 under kunsternavnet Mazinho.

I tillegg til å være far til Thiago i Liverpool er han også far til Rafinha i Paris Saint-Germain. Den ene sønnen spiller altså landslagsfotball for Spania, mens den andre spiller landslagsfotball for Brasil. Han var gift med deres mor, den tidligere volleyballspilleren Valeria Alcantara, frem til 2005. 

Mazinho spilte på det brasilianske landslaget som vant VM i 1994. Han fikk 35 landskamper for Brasil, og vant Copa America i 1989 og tok en sølvmedalje i OL i 1988 i tillegg til den nevnte VM-tittelen. Han var også i Brasil-troppen under VM i 1990 og Copa America i 1991.

Han spilte både som defensiv midtbanespiller og sideback i løpet av sin profesjonelle karriere. Som manager hadde han en kort periode hos den greske klubben Aris i 2009.

Spilte for samme lag som pappa Bajcetic i to år

Mazinho startet karrieren hos Vasco da Gama i hjemlandet Brasil. Deretter gikk ferden til Italia, hvor han spilte for Lecce og Fiorentina tidlig på 90-tallet.

Han returnerte til Brasil for å spille for Palmeiras, før han havnet i Spania i 1994. Først var han to år i Valencia, og deretter fire år i Celta Vigo fra 1996-2000. Det var for Celta Vigo han spilte flest kamper. Etter det var han innom Elche, før han avsluttet sin aktive karriere hos Vitoria i Brasil.

BEØRMT FEIRING: Mazinho (til venstre) feirer Brasils andre scoring mot Nederland i VM-kvartfinalen mot Nederland i 1994 sammen med Bebeto og Romario.

BEØRMT FEIRING: Mazinho (til venstre) feirer Brasils andre scoring mot Nederland i VM-kvartfinalen mot Nederland i 1994 sammen med Bebeto og Romario.

Landslagskarrieren hans strakk seg fra mai 1989 til VM-finalen i USA i 1994. Fra mesterskapet som Brasil vant i Statene huskes han kanskje best for «tre menn og en baby»-feiringen sammen med Bebeto og Romario i kvartfinalen mot Nederland.

Det var altså i sin tid i Celta Vigo at Mazinho var lagkamerat med Stefan Bajcetic sin pappa, Srdan. Mazinho spilte 114 kamper og gjorde 8 mål for Celta Vigo fra 1996-2000.

Serberen Srdan Bajcetic (født 7. november 1971) var midtbanespiller, og spilte for klubbene FK Vojvodina, Celta Vigo, Røde Stjerne Beograd, Braga, Dalian Shide og Hunan Shoking.

Pappa Bacjetic var i Celta Vigo fra 1994-1997, men spilte bare 29 kamper for den spanske klubben. På disse kampene gjorde han tre mål.