God start på UEFA Youth League

Liverpool U19 vant i Napoli.

Ben Doak ble den store helten for Liverpool da Napoli ble slått 2-1 på bortebane i UEFA Youth League i ettermiddag. Doak scoret det første målet, og slo så den målgivende pasningen til Oakley Cannonier, som scoret vinnermålet like etter at Gennaro Iaccarino hadde utlignet på et straffespark for vertene.

Kampen ble spilt i stekende hete på Stadio Giuseppe Piccolo. Barry Lewtas sitt mannskap dominerte store deler av åpningskampen i gruppe A, men kunne ha avgitt poeng om det ikke hadde vært for en fantastisk redning av Harvey Davies i sluttminuttene.

16-åringene imponerte

16-åringene Doak og Trent Kone-Doherty imponerte stort ute på kanten med sin hurtighet og direkte spillestil, og det var som nevnt Doak som ga Liverpool ledelsen. Scoringen kom etter en halvtimes spill. Tenåringen fikk ballen ute på høyreflanken, skar innover i banen og avsluttet lavt i hjørnet.

Liverpool burde ha ledet mer enn 1-0 til pause, og kunne i andre omgang fort ha blitt straffet for ineffektiviteten de første 45 minuttene, da Napoli var mye friskere etter hvilen.

Vertene fikk straffespark da Davies felte Pesce etter han ble rundet, og Napoli-kaptein Iaccarino satte straffesparket sikkert i mål.

Da virket det som Napoli ville ta over føringen i kampen, men så dukket Doak opp igjen, med et lavt innlegg som Cannonier kunne sette inn ved første stolpe.

Ti minutter før slutt fikk vertene en stor mulighet til å få med seg ett poeng fra kampen, men Davies reddet headingen til Dylan De Pasquale, og hjemmelagets nummer 11 klarte på et eller annet vis å sette returen utenfor fra bare et par meters hold.

Liverpools lag: Davies, Mabaya, Quansah, Jonas, Chambers, Corness, McConnell, Frauendorf, Doak (Miles 90), Kone-Doherty (Young 88), Cannonier (Koumas 69).

Ubenyttede reserver: Hewitson, Onanuga, Osborne, Pennington.