Storklubb ville hente Phillips

Nat Phillips må ta fatt på en ny høst i Liverpool etter en sommer der det virket sikkert at han skulle forlate klubben.

I en artikkel skriver James Pearce i The Athletic at det ikke stod på interessen for Nat Phillips i sommerens overgangsvindu. 25-åringen hadde imponert på lån i Bournemouth i fjor vår og det nyopprykkede laget virket favoritt til å skaffe seg midtstopperen på permanent basis. 

Men de møtte aldri Liverpools priskrav på tolv millioner pund, kanskje til den nå sparkede Scott Parkers store frustrasjon. I stedet gikk det mot slutten av vinduet før klubber igjen begynte å vise interesse. Da skal det ha vært enda større klubber som banket på døren. 

«The Athletic kan avsløre at Benfica dagen før deadline forsøkte å hente Phillips på lån ut sesongen. Den portugisiske storklubben hadde akutt behov for defensive forsterkninger og deres tyske manager Roger Schmidt hadde beundret Phillips helt siden han var på lån i Stuttgart i 2019/20». 

Også Southampton og Burnley skal ha vært frempå med et ønske om å låne Phillips, mens Bournemouth kom med flere bud sent i vinduet. 

Skader ødela

Men det ble aldri noe av utlån, takket være det faktum at ting som var utenfor Phillips' kontroll gikk imot ham. Skadene til Ibrahima Konaté og Joel Matip førte til at Jürgen Klopp og sportsdirektør Julian Ward følte de måtte beholde stopperen, som er femtevalg når alle er friske. Klubben har også sendt ut Rhys Williams, Sepp van den Berg og Billy Koumetio på lån i sommer, mens Ben Davies er solgt til Rangers.

Man kan forstå hva ledelsen tenker med skadekrisen i 2020/21-sesongen friskt i minnnet. 

Klopp skal ha tatt en prat med Phillips og forklart situasjonen, og 25-åringen reagerte på sedvanlig profesjonelt vis. «Bolton Baresi» er en meget populær mann på treningsfeltet i Kirkby, og i august fikk han også en liten belønning i form av en Premier League-kamp fra start for første gang på over et år. 

Nå blir det en ny høst der han trolig må finne seg i å spille lite. Dersom Virgil van Dijk, Joe Gomez og Matip holder seg skadefrie frem til Ibrahima Konaté er tilbake i spill om en måned, er veien inn i førsteelleveren lang for Phillips, som skrev under på en ny langtidskontrakt i fjor sommer.

«Det å bli tatt av markedet var tøft å takle for Phillips. Han vil få fart på karrieren og vet at det blir lite spilletid når Matip er frisk og Konaté er på vei tilbake», skriver Pearce. 

Håpet er kanskje en kamp eller to i Champions League. Da kan Phillips følge opp denne: