Ble offer for snuoperasjon for første gang på to år

Endelig scoret Liverpool først - men det hjalp lite.

Et av de store frustrasjonselementene denne sesongen har vært Liverpools uvane som dreier seg om å slippe inn det første målet i kampene. I en rekke kamper har de røde rotet det til for seg selv og fått et utgangspunkt der de har vært nødt til å jage den første scoringen. 

Faktisk er det en rekke som strekker seg et stykke inn i den forrige sesongen også, men da endte det som regel godt. Liverpool tapte bare fire av 63 kamper i alle turneringer forrige sesong, mens det så langt i 2022/23 allerede har blitt ni tap. 

Independent skriver at de røde har sluppet inn de første målet i 21 av sine 38 kamper. Mot Brighton på søndag var ikke det problemet - men da ble i stedet en annen rekke brutt. 

Ledermålet til Liverpool holdt ikke til seier:

Ikke siden 2021

Liverpool scoret det første målet, men tapte kampen. Det er en kamputvikling som tilhører sjeldenhetene. Ikke siden forrige gang de var så dårlig form, vinteren 2021, har Liverpool blitt offer for en snuoperasjon. Det skjedde i 3-1-tapet mot Leicester i februar 2021. 

Det har kun skjedd én gang denne sesongen at Liverpool har gitt fra seg en ledelse i Premier League. Det var i hjemmekampen i høst, da 0-2 først ble snudd til 3-2 mot Brighton, før Leandro Trossard scoret sitt tredje mål for dagen og ødela festen for Liverpool. 

Problemet er jo selvsagt at de røde kun har ledet i ni av kampens 19 kamper. Dermed har det bare blitt åtte seiere. 

Ni poeng har de røde plukket etter å ha ligget under i kamper i Premier League i 2022/23. Det er blant de beste i klassen, men ikke nødvendigvis en statistikk man ønsker å toppe. Ni poeng er like mye som det serieleder Arsenal har etter halvspilt sesong, men de har bare ligget under fire ganger der tallet er elleve for Liverpool. 

Så selv om det ble en sjelden snuoperasjon i søndagens kamp, er oppskriften for Jürgen Klopp og co klar for å vinne vinneroppskriften. De må bare score først litt oftere. 

Lagene som har plukket flest poeng etter å ha ligget under.

Tottenham 14 poeng (har havnet under 13 ganger)
Crystal Palace 13 (13 ganger)
Southampton 11 (18 ganger)
Arsenal 9 (4 ganger)
Liverpool 9 (11 ganger)
Brighton 8 (10 ganger)
Leeds 8 (13 ganger)
Manchester City 7 (6 ganger)
Manchester United 7 (8 ganger)
Fulham 7 (11 ganger)

Kilde: transfermarkt.com