– Det Liverpool bør prioritere er en «Wijnaldum-type»

Jamie Carragher mener det de røde trenger mest er en som kan ta rollen Gini Wijnaldum hadde.

Januarvinduet har vært åpent i fem dager, og Liverpool har kjøpt Cody Gakpo fra PSV Eindhoven. En spennende angriper som med all sannsynlighet vil få sin førstelagsdebut mot Wolverhampton i FA-cupen på lørdag.

Gjennom hele sommeren, høsten og nå vinteren har det vært mye snakk om hva de røde mangler på midtbanen, og etter måten Liverpool tapte på mot Brentford på mandag, har det igjen tatt fyr i den diskusjonen. I høst slet Jürgen Klopps lag voldsomt med at motstanderen kunne skjære rett gjennom midtbaneleddet, møte en forsvarslinje som står veldig høyt, og komme seg til enorme sjanser.

Jamie Carragher er klar på at det Liverpool savner mest er en midtbanespiller som kan gi den bakre fireren mer beskyttelse. Han mener det trengs mer for dette laget enn det Jude Bellingham gjør for øyeblikket.

– Folk fortsetter å snakke om Bellingham. Det er mer god grunn, for han kommer til å bli en av de beste unge spillerne i fotballverdenen. Men slik jeg ser det, vil det være like viktig å få inn en Wijnaldum som en Bellingham-type, sier Carragher på Sky Sports.

SAVNET SPILLETYPE: Jamie Carragher mener de røde må prioritere å få inn en spiller som kan beskytte forsvaret.

SAVNET SPILLETYPE: Jamie Carragher mener de røde må prioritere å få inn en spiller som kan beskytte forsvaret.


Forsvar som trenger beskyttelse

Carragher vet hvordan det er å ha en Javier Mascherano foran seg på banen, og da Gini Wijnaldum spilte for klubben mellom 2016 og 2021, var det han som ga forsvarsrekken den beskyttelsen. Skadeproblemene har han først fått etter at han forlot klubben, for i tiden sin på Merseyside var han alltid tilgjengelig og gjorde en svært viktig jobb.

– En type spiller som, ved siden av Fabinho, faktisk kan forsvare den bakre fireren og stoppe spillere fra å kunne løpe mot det forsvaret. Uansett hvor god du er som forsvarsspiller – har du ingen beskyttelse foran deg så blir det veldig, veldig vanskelig, sier Carragher.

– Jeg går tilbake til den beste midtstopperen jeg har sett i mitt liv, og det er Franco Baresi. Men han hadde en utrolig midtbane foran seg, med Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard og disse som gjorde jobben foran. Uansett hvor god du er som midtstopper, så trenger du beskyttelse. Har du ikke beskyttelse er du sjanseløs, sier han.

Temaet i saken ble diskutert i den siste episoden av The Kopite Podcasten. Hør episoden under, eller finn den i Apple Podcasts eller Spotify

Dette sa Torbjørn Flatin i podcasten:

– Hvis du ser på det laget som vant Champions League i 2019 og Premier League i 2020 hadde vi midtbane-stamme med Fabinho, Henderson og Gini Wijnaldum. Nå er det dessverre ikke Henderson den samme føler jeg, det går lengre mellom hver gang han dominerer midtbanen og det går litt tregere. Jeg hater å snakke om spillere som har dratt, men vi hadde trengt en Wijnaldum-type. Fabinho er veldig god som skjold på midtbanen, men er ingen boks-til-boks-spiller. Thiago er en herlig spiller, men han er heller ikke noen atlet, så de to sammen er heller ikke den ideelle kombinasjonen, fordi de mangler litt energi. Da trenger man en tredjemann som kan røske opp litt, mener Flatin.

– Trenger tre nye

Carragher mener Liverpool trenger tre midtbanespillere, og det vil koste dyrt.

– Liverpool vil måtte handle stort til sommeren. Du kan tenke på hva Chelsea og Manchester United brukte i fjor sommer, og de er ikke i nærheten av å vinne ligatittelen. Det viser hvilke midler som trengs for å konkurrere i toppen, sier han.

– Liverpool har år ut og år inn solgt noen her og kjøpt noen der, men jeg mener at det nå har kommet til et punkt der Liverpool må bruke 200 millioner pund. Jeg sier ikke at det er nøkkelen til suksess, for det har vært mange lag som har brukt enorme summer uten at det fungerer, men jeg vil si at de trenger tre midtbanespillere, sier han videre.

Han peker på alle som er på vei ut, og som må erstattes.

– Alle tre må ikke kjøpes for at de skal spille hele tiden, men Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er på utgående kontrakt. Det samme er James Milner, og i alderen han er så er Thiago skadet en del. Du har Jordan Henderson og Fabinho - jeg mener Liverpool må kjøpe tre midtbanespillere. Skal det være skikkelig kvalitet, så snakker du om minst 40-50 millioner pund for den type spiller.

Han mener at minst en trengs for at klubben skal klare minstekravet om Champions League-spill neste sesong.

– Hvordan har dette skjedd? At Liverpool ikke kjøpte en midtbanespiller i fjor sommer? Liverpool har kjøpt Gakpo nå. Dersom Liverpool tror at de kan få topp fire uten å kjøpe en midtbanespiller i dette vinduet… De har ingen sjanse, var den harde dommen fra Sky Sports-eksperten.

Denne vinteren har Liverpool blitt linket til Jude Bellingham, men det virker helt urealistisk før til sommeren. Enzo Fernandez sitt navn har ofte kommet opp, men han ser ut til å bli verdens dyreste midtbanespiller gjennom tidene og er på vei til Chelsea. Sofiyan Amrabat var et hett navn under VM, men det virker å ha dødd ut, og rundt Brightons Moises Caicedo har det vært stille den siste tiden. Den det nå snakkes mest om er Wolverhamptons Matheus Nunes, men han har spilt for både Sporting og Wolves denne sesongen, og kan ikke spille for noen annen klubb før til sommeren.