Fikk rundjuling av rivalene

Liverpool FC Women knust av Manchester United.

Manchester United Women - Liverpool FC Women 6-0 (3-0), Leigh Sports Village: Liverpool FC Women var i oppløftende form i de siste kampene før nyttår, og det var spennende å se hvor langt laget var kommet da en av de største testene i Women's Super League ventet som første utfordring i 2023.

Bortekampen mot Manchester United Women skulle imidlertid aldri bli spennende. Personlige feil kombinert med veldig lite presisjon på siste tredjedel førte til at topplaget til slutt ble knusende overlegne i derbyet.

Hjemmelaget, som kjemper om serietittelen, var store favoritter før kampen, men 6-0 er det dobbelte av det som hittil var sesongens største tap for Matt Beards lag. Søndag kom realitetssjekken som viser at det er langt igjen til de røde kan kjempe i toppen av Women's Super League - noe man riktignok må forvente ettersom laget er nyopprykket.

Seks minutter gikk det før Lucia Garcia ga vertene ledelsen, og Alessia Russo og Hayley Ladd fulgte på med scoringer før pause takket være rot i Liverpools forsvar. En drøy time var spilt da Emma Koivisto satte ballen i eget nett, mens innbytter Martha Thomas scoret to minutter etter at hun entret banen. Seks minutter før full tid satte veteran og innbytter Rachel Williams inn 6-0 for United.

Liverpool får ta med seg at Gemma Bonner fikk sin re-debut for klubben etter at hun ble signert tidligere i vinduet, selv om kampen ikke ble noen god opplevelse for stopperen - hun var sist på ballen på 1-0-målet og pådro seg gult kort i andre omgang. Den danske 20-åringen Sofie Lundgaard, som ble signert denne uken, fikk sin debut for Liverpool som innbytter i andre omgang.

For Liverpools del venter nå to tøffe bortekamper mot serieleder Chelsea - først i ligaen og så i FA-cupen. Heldigvis virker plassen foreløpig trygg. De røde står med åtte poeng. Leicester ligger på sisteplass, den eneste som gir nedrykk, og har i skrivende stund til gode å ta poeng denne sesongen, som straks er halvferdig.