Sidebacken fikk en smell i ryggen

Kostas Tsimikas fullførte cupkampen mot Wolverhampton på Molineux, men etter matchen avslørte Jürgen Klopp at grekeren hadde fått en smell i ryggen.

1-0-seier på Molineux og avansement til fjerde runde i FA-cupen ga alle med tilknytning til Liverpool et løft etter en miserabel innledning på 2023. Jürgen Klopp gjorde åtte endringer på laget i forhold til mannskapet som startet i 3-0-tapet for Brighton i helgen, og under pressekonferansen etter kampen ville journalistene vite om det var noen fra cupmannskapet mot Wolves som hadde spilt seg inn i tankene til manageren foran lørdagens ligakamp mot Chelsea.

– Vi har et par dager med trening nå, og det er ikke nå vi skal ta ut det laget. Jeg tror ikke det er riktig etter en kamp å si at dette er laget for de kommende åtte ukene, eller hva det måtte være. Vi skal ta en vurdering, svarte Klopp.

– Jeg håper at Darwin Nunez er tilbake i trening onsdag eller torsdag, så han kan selvsagt komme i betraktning til Chelsea-kampen.

– Kostas Tsimikas fikk en smell i ryggen, så jeg må se om folk kommer til hektene igjen, og slike ting. 

Liverpool-manageren utelukker imidlertid ikke at noen av de som startet mot Wolves kan ha spilt seg inn på laget til helgen.

– Dette var selvsagt ingen opptaksprøve uansett. Vi har nå spilt denne kampen, og så har vi fire dager med trening, så skal vi spille kamp igjen. Deretter har vi 5-6 dager med trening til neste kamp etter det. Det handler også om hvem som viser seg frem på trening. Jeg er ikke blind, men vanligvis får vi ikke trent så mye når vi spiller hver tredje dag og har restitusjonsøkter mellom kampene. Noen trener lite grann. 

– På toppen av det hele har vi tidligere vunnet ganske mange kamper, så hvorfor skal jeg gjøre drastiske endringer? Uansett roterer vi mye, fordi vi har spillere tilgjengelig. Selvsagt er døren åpen for alle. Vi må kjempe. Den som er klar til å kjempe, har også en god sjanse til å få spille. 

Trakk frem kvartett

Klopp trakk frem kvartetten James Milner, Stefan Bajcetic, Fabio Carvalho og Harvey Elliott i så måte. 

– Jes synes den eldste og den yngste var eksepsjonelle. Det er viktig at du ikke blir revet med i en kamp som dette, og guttene gjorde det bra. Stefan er en god spiller, som har smarte bevegelser. Det er viktig at de yngste spillerne får en god start på kampen. Stefan hadde en del situasjoner der jeg ikke er sikker på om han så rommet, eller bare håpet at det ville være rom når han snudde seg. Men han fant rom. Han gjorde det bra. Det som er til stor hjelp er at han vinner dueller. Jeg tror det er til stor hjelp for ham at han har Thiago ved sin side. Thiago snakker mye ute på banen. Og Naby var også virkelig tilstede, noe som også var til stor hjelp.

– Når Harvey spiller liker jeg ham overalt hvor jeg bruker ham, så det er enkelt. Begge vingene gjorde det bra. Spesielt Fabio. Jeg husker ikke når han spilte forrige gang, men han gjorde det veldig bra. Og Harvey må selvsagt score mål når han spiller i en slik posisjon. Det er klart. 

– Vi hadde en spiss på banen i denne kampen, og han lå litt dypere i perioder, noe som var veldig viktig. Det Harvey gjorde var også veldig viktig. Begge vingene må gjøre slike ting, pluss nummer ni. I tillegg må vi forsvare oss skikkelig og kompakt. Den som gjør det, er velkommen til å starte uansett hvor det er.

Statistikken viste at Thiago traff med 85 % av sine pasninger, og vant sju av ti dueller. Han gjorde to taklinger, tre brytninger, og vant ballen åtte ganger, ifølge The Athletic. Keita satte på sin side inn seks taklinger, noe som var mer enn noen annen spiller på banen. Han vant 57 % av duellene, 8 av 14, og traff med 83% av pasningene sine.

Liverpool slapp imidlertid Wolves inn i kampen utover i andre omgang, og det ble noen nervepirrende sluttminutter med hardt press fra hjemmelaget.

– Vi la oss litt dypere, noe jeg ikke likte noe særlig, for Wolves fikk komme frem en del. I det øyeblikket du slipper Neves inn i kampen, så forandrer det alt, og med Nunes på banen i tillegg ble det dobbelt så vanskelig. Men våre gutter klarte seg bra. Vi gjorde noen bytter. Vi måtte være seriøse og fornuftige, og gjøre de riktige tingene til riktig tid. Jeg ønsket egentlig ikke å bytte ut noen av spillerne jeg byttet ut. Men jeg syntes vi måtte gjøre det tidlig nok.