Skal ha takket nei til Nkunku i fjor sommer

Liverpool skal ha takket nei til franskmannen, og gikk heller for Darwin Nunez.

Tidlig på sommeren i fjor, da det virket helt klart at Sadio Manés fremtid i klubben var et annet sted enn på Anfield, ble de røde linket til flere angripere.

En av dem var Christopher Nkunku fra RB Leipzig, som er en klubb de røde har et godt forhold til. Den 25 år gamle franske landslagsspilleren mistet VM på grunn av en skade han pådro seg like før mesterskapet skulle sparkes i gang. Forrige sesong scoret han 35 mål og hadde 20 målgivende på 52 kamper for den tyske klubben.

Ifølge Sam Wallace i The Telegraph hadde Liverpool mulighet til å kjøpe spissen, som kunne bli sett på som en fremtidig arvtaker for Roberto Firmino, men manager Jürgen Klopp og assistentmanager Pep Lijnders takket nei. 

De røde gikk heller for Darwin Nunez, i en overgang der de røde betalte 64 millioner pund til Benfica. Summen kan stige til 85 millioner pund dersom 23-åringen slår ut i full blomst og om klubben har suksess i årene som kommer.

Blir Chelsea-spiller

Nkunku sto med 17 mål og fire målgivende på 23 kamper denne sesongen før han pådro seg kneskaden på trening med Frankrike bare noen dager før VM. Han kan være tilbake på banen igjen i løpet av januar.

Da Liverpool takket nei til spissen, kom Chelsea inn for ham. Neste sesong vil vi se franskmannen i blått, selv om avtalen ikke er bekreftet fra offisielt hold.

Han skal ha gjennomgått den medisinske sjekken allerede i august i fjor, og Chelsea ble enig med RB Leipzig om en overgangssum på 70 millioner euro (61,6 millioner pund). Det oppsiktsvekkende med det er at Nkunku, i likhet med mange andre RB Leipzig-spillere, hadde en utkjøpsklausul på 60 millioner euro (52,8 millioner pund), men Chelsea var villig til å betale mer enn den for å strukturere betalingene på en annen måte. 

Det er det samme de nå prøver på med Enzo Fernandez i Benfica. Den tidligere Liverpool-linkede midtbanespilleren ser ut til å bli Chelsea-spiller i dette vinduet, og samtidig bli tidenes dyreste midtbanespiller, med en pris på 112 millioner pund.