Tre kamper, tre strålende prestasjoner

Jürgen Klopp valgte å hvile Alisson Becker, og andrekeeper Caoimhin Kelleher sviktet ikke denne gangen heller.

Det er ikke ofte han får sjansen til å spille kamper, Liverpools andrekeeper Caoimhin Kelleher. Men i omkampen i FA-cupen mot Wolverhampton valgte Jürgen Klopp å hvile Alisson Becker, og dermed fikk den 24 år gamle iren sin tredje førstelagskamp for sesongen. Og for andre gang holdt han buret rent.

– De siste dagene har alt handlet om å konsentrere seg om det grunnleggende, og sørge for at vi var kompakte og vanskelige å bryte ned. Jeg synes vi viste at vi er kapable til det, sier keeperen til Liverpoolfc.com, nå som avansementet til fjerde runde er sikret.

– Det viktigste var resultatet, og jeg synes vi slo tilbake på en veldig fin måte etter helgens tap for Brighton. Det var hovedmålet vårt - å slå tilbake og levere en god prestasjon. Jeg føler vi gjorde det.

– Laget holdt formasjonen veldig bra, og var veldig sterke. Vi slapp ikke til mange skudd eller sjanser. Hele laget jobbet veldig bra.

Tenåringen Harvey Elliott ble matchvinner på Molineux. Hans overraskende avslutning fra langt hold etter 13 minutters spill lurte Jose Sa i Wolves-buret. Kelleher ble mektig imponert over lagkameratens utsøkte langskudd.

– Det var et utrolig skudd. Harvey var strålende gjennom hele kampen, og scoringen oppsummerte bare prestasjonen hans.

Caoimhin Kelleher

Født23. november 1998
Cork, Irland
Høyde188 cm
Debut25.09.2019 mot MK Dons (2–0)
Innkjøp£30.000
Kontrakt2026

SesongKamperPL
2022-233+0 /00+0 /0
2021-228+0 /02+0 /0
2020-215+0 /02+0 /0
2019-204+0 /00+0 /0

Se høydepunktene fra seieren over Wolves:

Viktig for selvtilliten

Kelleher har holdt buret rent i to av de tre kampene han har spilt denne sesongen.

Han slapp inn tre mål i ligacupkampen mot Manchester City før jul, men ble likevel kåret til Liverpools beste av Liverpool.no. Vi kåret ham også til Liverpools beste da han holdt buret rent i ligacupkampen mot Derby tidligere i høst, og deretter reddet tre av fem straffespark i straffespark-konkurransen etter den målløse forestillingen.

Hadde det ikke vært for strålende spill av de tre på midtbanen kunne det fort ha vanket en ny bestemannspris på Molineux.

– Det var viktig for oss å holde nullen, og målet vi scoret var fantastisk, sier han.

– Vi måtte kjempe hardt for seieren. Noen ganger må du kjempe hardt på denne måten for å få det resultatet du ønsker deg. Vi viste karakterstyrke. 

– Det at vi holdt buret rent og tok seieren gir oss selvtillit, som vi forhåpentligvis kan bruke til å få flere gode resultater. Vi ser frem til neste kamp, mot Chelsea i helgen. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette mot dem, avslutter Kelleher.

Dette var første gangen Liverpool holdt buret rent på bortebane i nasjonale turneringer siden 0-0-kampen mot Everton i september, og det var den første smultringen på åtte kamper.