Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Vi løser problemene våre på en litt annen måte enn det Chelsea gjør

Jürgen Klopp kom med siste nytt før lørdagens tidligkamp mot Chelsea.

Se pressekonferansen direkte i videovinduet øverst, eller les oppdateringer i denne saken.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger...

Kamp nummer 1000

Klopp får spørsmål om kamp nummer 1000 som manager, som er på lørdag.

– Jeg har aldri tenkt på slike tall og ville aldri trodd at jeg skulle få gjøre det så lenge. Det tallet kom veldig raskt.

– Du må jobbe i 22 år, og så kan du komme dit... Ellers ville noen klubber ha sparket meg tidligere og gitt meg en pause. Så jeg sitter her og skal ha kamp 1000.

– Jeg har hatt tre fantastiske klubber som har gitt meg muligheten til å gjøre jobben. Det er det jeg tenker på. 

– Denne uken ble jeg fortalt at det skulle skje. Starten i Mainz, starten i Dortmund og starten her, du vet aldri hvordan det skal gå. Jeg er veldig glad for at det har skjedd. Det er et sykt tall for å være ærlig. Men skjegget mitt er nå veldig grått og annerledes enn det var da jeg kom. Jeg vet ikke om det er på grunn av alderen eller på grunn av Liverpool.

– Jeg var full av energi da jeg startet, og er det fortsatt. Jeg er veldig heldig, 100 prosent.

– Det er en del av spillet. Alle kampene og periodene har ikke vært så bra, men av det du har lært, problemene som er løst, og at det finnes en løsning på alle problemer i fotball. Det visste jeg ikke for 20 år siden. Jeg lærte det den tøffe måten.

– Det er den beste jobben i verden. Det er ikke en avslappende jobb der du har mye ferie, men jeg elsker det og er veldig heldig som får gjøre det, for det er det eneste annet jeg kan gjøre. Jeg tror ikke noen ville stilt meg spørsmål dersom jeg ikke var i fotballen. Ikke at jeg ville savnet akkurat det, men det ville vært et veldig rolig liv. Spenningen, presset, de strålende øyeblikkene og mindre gode øyeblikkene. Det er del  av det, og ingen vinner hele tiden. Jeg visste det tidlig og forventet det ikke, men prøver å gjøre det så ofte som mulig.

Nummer 9 mot nummer 10 på lørdag

– Da vi så det på analysemøtet fikk jeg en liste om det andre laget, og de er nok det eneste andre laget som en lignende skadeliste som oss.

– Det er tøft, men du må bare komme gjennom det. Arsenal fortjener der de er for øyeblikket, det er helt topp, men ta bort fem av spillerne deres eller tre av deres offensive spillere, så er det ingen som ville tenkt slik.

– Skader er et stort problem, og Chelsea har like mange som oss. Det er ikke det eneste problemet, men det et stort problem. Men så ser du på kampene de har spilt. De har tapt noen de siste ukene, men har møtt formlag. To ganger mot City, Newcastle, det er ikke som at de skal vinne 6-0 og sende dem hjem. 

– Når du ser Chelsea så er det fortsatt mye god fotball i en kamp. De har en situasjon der vi ikke har spilt så bra de siste ukene, men når du ikke tar vare på sjansene dine og motstanderen scorer på sin første, så er det et tegn på at det er en tøff periode.

– Jeg sitter ikke her og tenker at det er Chelsea som kommer og at de har problemer. Jeg vet hvor vanskelig det vil bli.

Hva som må til i andre halvdel av sesongen

– Vi må prestere jevnt, og på en god måte. 

– Vi må hele tiden være klare, forsvare oss på høyt nivå, basere det på det og skape sjanser. Det er ikke hovedproblemet. Kampen mot Wolves var et veldig godt eksempel, uansett hva som må til.

– Dersom de scorer et mål går det til ekstraomganger, men mye av det vi gjorde var tingene vi må gjøre. Vi må forsvare oss sammen. Alle. Du kan ikke forsvare deg med å flytte deg litt her og der. Det er intenst. Slik er det alltid. Vi må vise at vi er klare for det hele tiden.

– Det er det vi prøver på. Det var gode tegn mot Wolves. Det er mulig etter to dager og et veldig lavt punkt. Vi gjorde åtte endringer, dro der, og sto sammen. Vi spilte god fotball, hadde flere øyeblikk som var bedre enn tidligere. Det ble ikke alltid til sjanser, men avstandene og småting var annerledes og bedre.

Om Graham Potter og om sin egen start i ny klubb

– For meg var ikke engelsken god nok, så jeg leste ikke så mye. Grahams problem er at han er engelsk.

– Jeg prøvde å bli vant med alle tingene og det jeg måtte gjøre, og bekymret meg ikke for andre ting. Dersom eierne ikke er fornøyde vil du tidsnok få beskjed, så hvorfor bry deg om det.

– Du må bare jobbe og løse situasjonen. Jeg vet at Graham vil gjøre det. Det er en enorm oppgave å jobbe for en stor klubb, men du må ignorere størrelsen, ikke tenke på det.

– Jeg kan ikke gi noe råd, og han trenger det ikke. Han er en fantastisk trener og har vist det i mange år. Det er vanskelig, og det er alt. Jeg tror ikke noen situasjoner i ulike klubber kan sammenlignes. Liverpool var ikke på så godt sted da jeg kom, og ikke så vanskelig å forbedre, men for Graham har det vært vanskeligere fordi jeg synes Thomas hadde gjort en ganske god jobb. 

– Det er ikke kult når folk begynner å sammenligne.

– For 20-22 år siden da jeg ble manager hadde vi ikke smarttelefoner. Flotte tider! Det var mye mindre informasjon og slike ting. Jeg analyserte kamper med VHS og DVD. Dersom du vil vite hva de utenfor mener så må du spørre noen eller lese avisene. Det var lett å unngå, og jeg har aldri hatt problemer med det.

– Jeg er interessert i meninger og kritikk, men fra folk som virkelig bryr seg. Alle i denne bygningen kan si sånt til meg, og alle vi drar i riktig retning. Men fra alle dere (journalister),  jeg kunne ikke brydd meg mindre. Det er ingen grunn til at jeg skal bry meg.

– Med sosiale media og slik det er nå. Åh herregud, alle disse som ikke vet noe som helst, kan ytre seg. Før måtte du skrive et brev til en avis. Først måtte du sende brev, og få det på trykk. Nå er det ute på et sekund. Mitt beste tips som en 55-åring er å ignorere det som skjer utenfor, for de vet ingenting om situasjonen din, så hvorfor skal du bry deg?

Skadesituasjonen

Første spørsmål er om Darwin nærmere.

– Ja. 

Spillerne som kom inn og spilte mot Wolves, og om de er aktuelle for å starte.

– Jeg har aldri hatt hodebry med laguttak. Det er veldig lenge siden. Klokken er kvart på to. Jeg skal ha trening og møter. Så får jeg se senere om jeg får hodebry eller informasjon som gir meg nytt bry.

– Jeg håper alle er friske og klare, og at vi kan spille en veldig god kamp. 

Stefan Bajcetic - er han klar til å starte?

– Ja, det har han alltid vært. Han har vært skadet og mistet to kamper.

– Han er i tankene mine. Du kan ikke være nærmere laget enn at du alltid er i kamptroppen og kommer inn og får spilletid.

– Han mistet troppen to ganger fordi han hadde en smertefull men ikke alvorlig skade.

Chelseas pengebruk

– Det har kanskje blitt verre. Eller bedre? Jeg vet ikke hva jeg skal si? Interessant?

– Jeg vet ikke, men dersom tallene er sanne, så er det imponerende. 

Han fikk oppfølgerspørsmål om det var grunn til bekymring.

– Jeg har alltid sagt det, da Pogba kom for 90 millioner pund eller hva det var, men jeg har holdt pressekonferanser i 22 år og hvor mye tull kan du si i slike situasjoner? 

– Jeg kan se for meg at det investeringer stopper en gang i fremtiden. Det betyr at vi også må gjøre det. Jeg snakker ikke om nå, for det er alltid litt annerledes, men generelt. Jeg tror på å trene lag, utvikle dem, bygge lag og gjøre det slik – 100 prosent – men samtidig er det en verden der ute med så mange strålende managere. Det betyr at de også tror på det. Så dersom de begynner å bruke penger, i tillegg til å gjøre det slik, så kan du ikke droppe å bruke penger. Da vil du ha et problem.

– Men jeg tror ikke Chelsea kan gjøre slik de neste 10 årene. Eller jeg vet ikke, kanskje de kan det. Andre lag vil ha oppturer og nedturer. Du må bare være med. Vi er her i en god posisjon. Jeg vet at det høres rart ut siden vi ikke har spilt vår beste fotball. Men generelt er i vi gode hender. Vi vet om ansvaret vi har, og prøver alt for å få oss tilbake på riktig spor, og ta det derfra. Og ikke bekymre oss for mye.

– At du skal bygge et lag betyr ikke at du må bygge et nytt lag hvert år. Du må gi spillerne sjansen til å ta neste steg, og vi har ganske mange av dem her allerede, som kan vises riktig retning. Det er planen for fremtiden, og det vi gjør. Vi bekymrer oss ikke over at andre lag kan bruke penger. Det er slik det er, og vi må reagere på det også, men ikke bare det.

Om han skulle gitt et råd til den unge versjonen av seg selv

– Ikke bekymre deg, det går greit. Det visste jeg ikke den gang. Jeg ville gjøre jobben for resten av livet.

– Fra de første sju kampene jeg ledet (i Mainz), tror jeg vi vant seks. Hadde vi tapt én mer hadde vi rykket ned. Hadde vi vunnet fem av sju hadde det vært et strålende tall, men ingen ville tenkt på det, og vi hadde rykket ned til tredje nivå. Da ville en lovende trenerkarriere vært over før den startet.

– Jeg var heldig med at det ikke skjedde. Med alt annet, er problemene jeg hadde da helt andre enn de jeg har i dag. Jobben jeg gjorde da er helt annerledes enn jobben jeg gjør nå. 

– Rådet ville vært å være åpen, jobb hardt, vær nysgjerrig, se deg om og prøv å finne løsninger på problemer du ikke har for øyeblikket, men kan få i fremtiden. Du må være travel og lære spillet.

– Med å være trener er det litt det samme som med golf. Når du tror du har lært det, så sier spillet deg noe annet. Vi må alltid utvikle oss. Det har aldri vært kjedelig, ikke et eneste sekund. Det beste jeg kan se for meg å gjøre.

Chelsea-kjøpet Mudryk

– Det er en god spiller. En veldig god spiller. En kantspiller som har hatt en strålende Champions League-sesong.

– Hurtighet, teknikk, mål. God i kombinasjonsspillet. Med ham på én kant og Joao Felix på den andre, wow, interessant.

– Chelsea løser problemene sine annerledes enn det vi gjør. La oss se. Felix spilte to dager etter at han kom, så vi kan kanskje forvente at Mudryk spiller. Det gjør kanskje analysen vanskeligere. Vi har ikke sett mye av den ukrainske ligaen, men vi har sett mye av Champions League, og det var imponerende nok.

Om det er vanskeligere å forberede seg mot et lag som har så mange nye spillere:

– Graham Potter liker å spille på en bestemt måte, og det er fortsatt klart. Det er det vi forbereder oss på. Andre ting i fotballen vil alltid avhenge av hva motstanderen gjør, og det er faktisk det viktigste for oss i denne kampen. 

– Jeg tror alle som så kampen vår mot Wolves tenkte at det så litt mer ut som Liverpool, så vi taklet på riktig tid, holdt på ballen til riktig tid og slike ting. Det avhenger av motstanderen, og de er veldig gode. Vi må løse våre problemer, gi dem problemer, og så får vi se.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.