– De har overhodet ingen planer om å selge klubben

James Pearce legger et potensielt salg av Liverpool dødt.

I denne ukens «Walk On»-podkast fra The Athletic ble det tatt opp flere interessante temaer av Liverpool-journalist James Pearce.

En av dem var FSGs rolle i Liverpool, ett år etter klubben ble lagt ut for salg. Siden da har John Henry var på utkikk etter nye investorer, og i slutten av september kom bekreftelsen.

New York-baserte Dynasty Equity hadde kjøpt en liten prosentandel av klubben, for mellom 80 til 160 millioner pund.

Ifølge Pearce er eierne svært fornøyd med situasjonen i Liverpool.

– En positiv ting med den nåværende situasjonen er at flere viktige saker er mer avklart sammenlignet med kaoset forrige sesong. Eierne vurderte å selge klubben og i kulissene ville sportsdirektøren gi seg.

– Nå er situasjonen annerledes: FSG har overhodet ingen planer om å selge klubben etter salget (til Dynasty Equity).

2017: FSG har vært eiere av Liverpool under hele regjeringstiden til Jürgen Klopp.

2017: FSG har vært eiere av Liverpool under hele regjeringstiden til Jürgen Klopp.

Sportsdirektør og Klopp

Et annet tema som ble diskutert i podkasten, var Jörg Schmadtke og Liverpools potensielle jakt på en ny sportdirektør. Det har vært lite nytt fra klubben etter en travel sommer.

– Det blir spennende å følge med på hva de planlegger, for Jörg Schmadtke var tydelig en midlertidig løsning. Han beskrev seg selv om Klopps assistent, som skulle realisere managerens ønsker, sa Pearce.

I mange år styrte Michael Edwards skuten på Anfield med stor suksess. Da han forlot klubben i 2022 tok Julian Ward over, men han valgte overraskende å forlate stillingen bare ett år etter ansettelsen. Nå tyder mye på at klubben er på utkikk etter sin fjerde sportsdirektør på fire år.

– Forholdet mellom Schmadtke og Klopp har ikke vært et normalt forhold mellom en sportdirektør og en manager, så det blir spennende å se hvem de velger. Vil det bli en langsiktig løsning igjen? Og hvordan vil maktforholdet i klubben endre seg?

ANFIELD: Jörg Schmadtke var på tribunen da Liverpool tok tre poeng mot Bournemouth i august.

ANFIELD: Jörg Schmadtke var på tribunen da Liverpool tok tre poeng mot Bournemouth i august.

Hvem som er eier og sportsdirektør er kanskje ikke så viktig, så lenge Jürgen Klopp er treneren til Liverpool. Tyskerens kontrakt går ut i 2026, og assistent Pepjin Lijnders, Steven Gerrard og Xabi Alonso er de tre kandidatene som oftest nevnes som mulige arvtakere.

– Det er for tidlig å spekulere i dette, for vi vet jo ikke når Klopp vil gi seg. Jeg tror han er ivrig etter å avslutte karrieren etter en vellykket sesong.

Pearce vil ikke bli overrasket om Liverpool-treneren gir seg et år tidligere, dersom situasjonen er som han ønsker den.

– Hvis suksessen kommer i 2025, kan han vurdere å gi seg da, i stedet for å sitte i 12 måneder til. Jeg tror ikke noe vil skje med ham før den tiden, men jeg vil også bli overrasket om han signerer enda en forlengelse, avsluttet The Athletic-journalisten.

Flere Liverpool-spillere kan sikre seg EM-billett denne uken

Flere Liverpool-spillere kan sikre seg EM-billett denne uken

Vi har tatt en titt på hvordan det går med Liverpools spillere i EM-kvalifiseringen.

Innsikt 12.okt 19:09
Dette er kampene som blir rammet av Anfield Road Stand-utsettelsen

Dette er kampene som blir rammet av Anfield Road Stand-utsettelsen

Ni kamper skal spilles på Anfield før 2024.