Den nye offsideteknologien kommer tidligst neste sesong

Premier League kommer ikke til å få på plass teknologien til tross for helgens store tabbe.

Neste sesong skal Premier League med all sannsynlighet introdusere det semiautomatiserte nye offsidesystemet som ble brukt i VM og brukes i Champions League denne sesongen.

Det kunne kommet på plass allerede til denne sesongen, men klubbene stemte imot, og de venter med det til neste sesong.

Med det systemet på plass ville ikke tabben skjedd på Tottenham Hotspur Stadium på lørdag, da Luis Diaz sin scoring ble feilaktig annullert for offside.

The Times melder at noen Premier League-klubber ønsker at den nye offsideteknologien skal innføres nå. I Italia fikk Serie A det på plass i januar, midt i sesongen. 

Tidligst neste sesong

Med dette systemet trenger du ikke at linjer skal tegnes opp manuelt for å avgjøre om noen er offside, og finne det perfekte stillbildet for når en ball blir spilt. Det brukes kamera og avansert teknologi for å finne det nøyaktige øyeblikket og om spilleren er foran siste forsvarer når ballen spilles. Så sendes det en beskjed til VAR, som vil avgjøre om spilleren som eventuelt er offside påvirker spillet eller ikke.

En får opp 3D-grafikk som viser om spilleren er onside eller offside. Systemet er levert av Hawkeye, som mange vil kjenne fra tennis, som også har levert mållinjeteknologien som også er i bruk. Størstedelen av Premier League-klubbene skal ha foretrukket et enda mer avansert system, som fortsatt er under utvikling.

Men disse endringene kommer altså inn først tidligst neste sesong, skriver The Times.

De som måtte håpe at Liverpool skulle få omkamp etter lørdagens skandale kan bare glemme det, skriver journalist Martyn Ziegler.

Anker det røde kortet til Jones

Anker det røde kortet til Jones

Liverpool har bestemt seg for å anke det røde kortet til Curtis Jones.

Nyheter 02.okt 15:31
Syv sekunder tok det før de innså tabben i VAR-rommet. Da var det for sent

Syv sekunder tok det før de innså tabben i VAR-rommet. Da var det for sent

VAR-teamet innså tabben etter bare syv sekunder og fikk panikk etter å ha gjort «den største feilen vi har sett i Premier League».

Innsikt 02.okt 12:44