– Det har aldri vært vanskeligere å forberede seg til en kamp enn dette

Jürgen Klopp snakket om Luis Diaz og det spillerne presterte etter pressekonferansen etter kampen.

Natt til søndag kom de sjokkerende nyhetene fra Colombia om at Luis Diaz sine foreldre var blitt bortført av maskerte og bevæpnede menn på motorsykkel. Noen timer senere var presidenten i landet ute og fortalte at moren var reddet – men fortsatt har det ikke blitt bekreftet hvordan det går med Luis Diaz senior.

Diaz var naturlig nok ikke del av troppen da Liverpool tok imot Nottingham Forest på søndag.

– Det var de vanskeligste forberedelsene til en kamp jeg har hatt i mitt liv. Ikke noe jeg forventet, og ikke noe du kan forberede deg på. Vi prøver å hjelpe «Lucho» så godt vi kan. Det eneste vi kan gjøre er å kjempe for ham, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Hvordan kan du gjøre en fotballkamp viktig på en dag som dette? Det er veldig vanskelig. Jeg har aldri slitt med det, det har alltid vært noe jeg har vært trygg på. Men det var det umulig å gjøre i dag, så vi måtte gi kampen ekstra mening. Det var å kjempe for «Lucho», sier han.

Diogo Jota hadde en fin gest etter sitt 1-0-mål, da han løp til benken, hentet en Luis Diaz-drakt og holdt den opp for å støtte sin lagkamerat.

– Mye rom for forbedring

På banen klarte Liverpool å mobilisere, og leverte en god kamp mot Nottingham Forest. Til slutt endte det med 3-0-seier.

– Jeg sa til guttene etter kampen at det beste jeg kan si, er at vi spilte veldig bra, men at det fortsatt er så mye rom for forbedring, var managerens dom over det sportslige.

Diogo Jota, Darwin Nunez og Mohamed Salah scoret målene i kampen. Med det ble Salah den tredje spilleren i klubbens historie til å score i hver av de fem første hjemmekampene i ligaen i en sesong. De to første var Harry Chambers (1922) og John Aldridge (1987).