– Drømmen min er å bli fast på venstrebacken og få utallige kamper for Liverpools førstelag

Luke Chambers kan få sin første kamp fra start i kveld.

Med Andy Robertson ute i tre måneder og Kostas Tsimikas som eneste rutinerte backup som rendyrket venstreback den posisjonen, kan det bli spilletid på 19 år gamle Luke Chambers fremover.

Forsvarsspilleren fra Preston fikk denne høsten debuten sin for Liverpools førstelag, da han kom inn i ligacupkampen mot Leicester City på Anfield.

– Da det tredje målet ble scoret satt jeg bare klappet, og hadde egentlig koblet ut siden det var i det 89. minutt. Jeg hørte ikke manageren først, og Curtis Jones på siden av meg sa «du skal inn, du skal inn». Så så jeg opp, og han sa «få på deg drakten». Derfra var det litt tåkete, sier han til Liverpoolfc.com.

– Du må ofre mye. Du savner tider der du kanskje kunne gå ut, men det kan du ikke, men slike øyeblikk viser bare at alt er verdt det. Spesielt for mine foreldre som har tatt meg med for å spille fotball, har gått tidlig fra jobb for å ofre seg for meg, det var et like godt øyeblikk for dem som for meg.

– Det er bare starten, og jeg vil ha mer. Jeg vil ha flere muligheter, men det er en god start.

Ikke en som flyr inn i taklinger

Chambers var en målfarlig spiller for Liverpools U18-lag, og har en fortid som midtbanespiller. Jürgen Klopp har til og med sagt at han har kvaliteter for en midtstopper.

– Når jeg ser på Luke Chambers, så tenker jeg «wow, ha har alt en midtstopper trenger, utenom kroppen», sa Klopp i fjor vinter da de røde møtte Lyon i en treningskamp i Dubai under VM.

VENSTREBACK: Luke Chambers kan få sin første start for Liverpool i kveld.

VENSTREBACK: Luke Chambers kan få sin første start for Liverpool i kveld.

Hovedpersonen selv beskriver seg selv som en back som liker å lese spillet heller enn å ta for mange sjanser.

– Jeg tror jeg er en forsvarsspiller som blir stående på beina. Jeg forhaster meg ikke inn i ting, og tenker mer på posisjonering. Det er derfor jeg snapper opp en del pasninger, og er frempå, så jeg kan lese spillet godt. Når du ser Virgil van Dijk forsvare seg, så er han så elegant og leser spillet så bra. Jeg mener de er de beste forsvarsspillerne i dagens fotball, så det er det jeg baserer spillet mitt på. At en skal beholde roen og forsvare seg, sier han.

– Med den allsidigheten jeg har nå, så hjelper det meg virkelig i spillet. I disse posisjonen, så åpner det seg mange flere dører. Dersom du er komfortabel med ballen og spiller for en klubb som Liverpool, så er det noe som kreves over hele banen. Selv for en målvakt så kreves det at skal kunne bruke ballen. Det passer meg bra, så jeg må bare være modig og involvere meg.

Utlånt forrige sesong

Chambers spilte 16 kamper for Kilmarnock i Skottland i fjor vår. Det var hans første utlån, og mange forventet at han skulle bli lånt ut igjen denne sesongen.

Han ble blant annet linket til Xabi Alonsos Leverkusen, som nå topper Bundesliga, men det ble aldri noe av overgangen. Og med Robertson ute på ubestemt tid kan han nå bli belønnet for tålmodigheten.

– Da jeg kom til Kilmarnock var det litt annerledes, for jobber sto på spill og det var litt andre omgivelser. Som 18-åring og å komme inn i en slik garderobe, det var en øyeåpner. Da jeg kom tilbake til Liverpool gjorde det at jeg hadde modnet mye som person, og det lærte meg ting som jeg egentlig ikke kunne lært i Liverpool. Som de andre sidene ved spillet, og med å kunne bo alene, sier han om det forrige utlånet.

– På kort sikt håper jeg at jeg kan få noen flere kamper fra benken, eller til og med noen fra start. Forhåpentligvis får jeg flere muligheter. På lang sikt så ønsker jeg å bli fast på Liverpools førstelag som venstreback og spille utallige kamper. Det er det som er drømmen min.

Chambers var skadet i landslagspausen, men i helgen var han tilbake og spilte fra start da Liverpools U21-lag møtte Benfica i Premier League International Cup. 19-åringen spilte første omgang før han ble byttet ut, og David Lynch skriver for This Is Anfield at det kan være et hint om at venstrebacken er tiltenkt en rolle for førstelaget mot Toulouse.

Liverpool - Toulouse spilles kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

– Man vet aldri om de kommer med sitt beste lag

– Man vet aldri om de kommer med sitt beste lag

Toulouse kommer til Anfield med to nordmenn i troppen. Warren Kamanzi sier til liverpool.no at ambisjonen er tre poeng selv om han forventer en tøff kamp.

Innsikt 25.okt 22:23
Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Det er veldig tett i toppen av Premier League. Liverpool har unnagjort det tøffeste kampprogrammet så langt – og det bør gi håp for det som er i vente...

Innsikt 24.okt 18:57