– Du trenger ikke å være Liverpool-fan for å skjønne betydningen av denne kampen

Harvey Elliott er overbevist om at også de nye spillerne vil forstå hva de har i vente på lørdag.

Lørdag kl. 13.30 er det klart for det 244. Merseyside-derbyet, når Everton gjester Anfield.

Harvey Elliott er født og oppvokst utenfor London, men når det gjelder en spiller født i 2003, er det ikke mangel på bilder som kan dokumentere at han har vært Liverpool-supporter fra veldig ung alder.

– Det har alltid vært en enorm kamp. Hele verden kjenner til den. Det er en veldig stor kamp, og da jeg vokste opp, så tok jeg opp kampen dersom jeg spilte selv og ikke fikk se den, og sørget for at alle mobiltelefoner var skrudd av frem til jeg kom tilbake, sier Elliott om sitt forhold til oppgjørene i et intervju med Liverpoolfc.com.

– For byen er det en enorm kamp. Det vil alltid være utfordrende. Everton kommer til å være veldig tente, og det samme vil vi være. Det er en ny mulighet til å gå ut der og forhåpentligvis male byen rød, sier han. 

Med Curtis Jones suspendert, er det en mulighet for at Elliott vil komme inn på laget. Han hadde en veldig oppløftende uke med England U21, der han hadde to mål og to målgivende på to kamper, og fikk bære kapteinsbindet mot Ukraina U21.

Tror de nye vil forstå

Elliott forteller at han gleder seg til kampen.

– Det er ren spenning. Det skjer kun to ganger i sesongen, og blir bedre og bedre hver gang. Det er noen nerver, men jeg vil heller si at det er spenning på morgenen, når du våkner opp og vet at du skal ut der og levere den beste mulige prestasjonen for deg selv, laget, og for supporterne rundt om i verden. Så snart du går ut på banen forsvinner den nervøsiteten, sier han.

– Det handler om å være 100 prosent fokusert på kampen, og gjøre de tingene du har lært på trening for å få det ut i kamp.

Dette blir det første Merseyside-derbyet for spillere som Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Ryan Gravenberch og Wataru Endo dersom de spiller.

– Jeg tror ikke du trenger å være Liverpool-fan for å skjønne hva denne kampen betyr. De nye signeringene har kommet inn og leverte fra start. De vet alt om Liverpool, The Liverpool Way, og det skal de ha honnør for med hvordan de har tilpasset seg, blitt vant med ting, i tillegg til å være flotte folk, sier han.

Liverpool - Everton spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Se analysen av Liverpools nye angrep

Se analysen av Liverpools nye angrep

Lars Tjærnås har kommet med en analyse av Liverpools angrep etter Roberto Firmino.

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Financial Fair Play, mulige søksmål, Farhad Moshiri eller 777 Partners – og en ny stadion som bygges.

Innsikt 19.okt 20:08