En uforståelig kommunikasjonsfeil ble avgjørende i Diaz-situasjonen

VAR-dommer Darren England trodde målet ble godkjent av hoveddommer Simon Hooper.

VAR-kontroversene fra Tottenham - Liverpool har blitt det store fokuset etter toppkampen i London.

Den største snakkisen av alle er avgjørelsen om at Luis Diaz sitt mål fra første omgang ble annulert for offside. Nå har ESPN-jounalist Dale Johnson kommet med nye opplysninger om hva som ble kommunisert da målet ble underkjent.

Han skriver på Twitter at VAR-dommer Darren England sjekket for offside, men trodde at onfield-beslutningen var at målet ble stående.

Like etter meldte han «sjekk over» til hoveddommer Simon Hooper, og kampen ble startet igjen. Det var først da de innså tabben.

SCORET: Luis Diaz burde stått på målscorerlisten mot Tottenham.

SCORET: Luis Diaz burde stått på målscorerlisten mot Tottenham.

«Den menneskelige feilen som VAR-teamet gjorde, var å misforstå beslutningen på banen, ikke å feile med å tegne linjer. Linjene ble tegnet, og Diaz var tydelig onside», skriver Johnson.

Flere har spurt seg om Darren England, som hadde hovedansvaret i VAR-bussen, i det hele tatt fulgte med på kampen han dømte.

«Den enorme feilen var misforståelsen av hva som ble dømt. Så snart Spurs tok frisparket for offside som planlagt, kunne ikke beslutningen reverseres. Forestill deg stemningen i VAR-rommet når det frisparket ble tatt...», skriver han ESPN-journalisten videre.

Mange har nok undret seg på hvorfor dommerne ikke dro tilbake avgjørelsen da de forstod feilen. Svaret er enkelt: det er ikke lov i henhold til regelboken.

The Athletic-journalist James Pearce er sjokkert over at slike feil kan skje i Premier League.

«Linjedommeren dømte feil, og VAR-dommer trodde feilaktig at målet hadde blitt godkjent i stedet for å bli annulert. Derfor gjorde han en rask sjekk, bekreftet at det var onside, og feilaktig instruerte Simon Hooper om å stå ved avgjørelsen. Det er nesten umulig å tro.»

Menneskelig feil da Liverpool ble fradømt mål

Menneskelig feil da Liverpool ble fradømt mål

PGMOL skriver at VAR ikke kontaktet hoveddommer Simon Hooper.

– Jeg har aldri sett en mer urettferdig fotballkamp

– Jeg har aldri sett en mer urettferdig fotballkamp

Jürgen Klopp var ikke spesielt imponert over Simon Hooper og dommerteamet.