Everton kan få poengtrekk: Etterlyser siste nytt i etterforskningen av Manchester City

I lys av at Premier League nå vil straffe Everton med poengtrekk for brudd på FFP-reglene, ønsker Jamie Carragher en oppdatering på hvordan det går med Manchester City-saken.

The Telegraph kunne onsdag melde at Premier League ønsker å trekke Everton tolv poeng for brudd på FFP-reglene. Saken skal nå videre til en uavhengig kommisjon for behandling, men mye kan tyde på at Liverpool-klubben er i trøbbel. 

I lys av det har Jamie Carragher tatt til sosiale medier for å etterlyse en oppdatering når det gjelder saken Premier League fører mot Manchester City. Der Everton er anklagd for ett enkelt brudd på Financial Fair Play-reglementet, er det 115 tilfeller i Manchester Citys tilfelle. 

«Premier League vil ha tolv poengs trekk for Everton på grunn av ett brudd. Man City kommer til å havne i National League North om Premier League får viljen sin», skriver Carragher på X og legger til:

«Utrolig mange saker som kommer om Evertons situasjon, men det har blitt stille mot Manchester City selv om de har 114 anklager mer og saken har pågått mye lenger». 

Sakene er forskjellige

Grunnen til at saken mot Manchester City tar tid er nok nettopp fordi anklagene er så mange, at de strekker seg over flere år og ikke minst at klubben gjør sitt for å gjøre etterforskningen vanskelig. 

Everton er anklagd fordi de har tapt 371,8 millioner pund over den siste treårsperioden, langt over de 105 millionene som er tillatt. Klubben mener imidlertid at de ikke har brutt regelverket fordi Premier League tillot større tap i kjølvannet av pandemien. 

Manchester City har på sin side en rekke ulike anklager mot seg. Etter fire år med etterforskning kom Premier League tidligere i år ut med påstander om at klubben blant annet har overrapportert sponsorinntekter og få disse betalt direkte fra eierskapet i stedet,  betalt tidligere trener Roberto Mancini dobbel lønn under bordet, unnlatt å samarbeide med etterforskningen og i tillegg brutt reglementet ved å tilnærme seg unge spillere.

Manchester-klubben har signalisert at de vil kjempe mot hvert eneste av de 115 punktene i tiltalen, og det kan dermed ta flere år får vi når en konklusjon i saken. 

Everton kan på sin side havne i trøbbel allerede denne sesongen. Skulle de bli tildelt en poengstraff på tolv poeng på nåværende tidspunkt, vil de stå med minus fem etter ni serierunder.

Det går mot poengtrekk for Everton

Det går mot poengtrekk for Everton

Everton er i kjempetrøbbel dersom dette går gjennom.

«City påstås å ha begått de største lovbruddene i Premier Leagues historie, og hvis de blir funnet skyldig må det brukes en ekstremt avskrekkende straff»

Dette skriver avisene om Manchester City-saken:«City påstås å ha begått de største lovbruddene i Premier Leagues historie, og hvis de blir funnet skyldig må det brukes en ekstremt avskrekkende straff»

Den britiske pressen mener at City må straffes ettertrykkelig dersom de blir funnet skyldig i brudd på Financial Fair Play-reglene, men de fleste journalistene mener at å miste titlene blir å gå for langt.

Innsikt 07.feb 14:15