Everton-spissen viser sin beste form på to år

Blåtrøyene har fått sin beste angriper tilbake i form.

I 2019/20-sesongen scoret Dominic Calvert-Lewin 15 mål på 41 kamper, og fulgte det opp sesongen etter med 21 mål på 39 kamper. Han ble engelsk landslagsspiller, og scoret fire mål på elleve kamper med flagget på brystet mellom oktober 2020 og juli 2021 da han var en del av landslagstroppen til EM.

De to siste årene har vært en stor nedtur for 26-åringen, som har vært ute med brukket tå, to alvorlige hamstringskader og et brukket kinnbein.

Han scoret både mot Brentford og Luton i september, og spilte en god kamp som spydspiss for blåtrøyene da de vant 3-0 mot Bournemouth før landslagspausen.

Har ventet tålmodig

Manager Sean Dyche forteller at de har vært tålmodige med spissen.

– Jeg vil ikke blande meg i hva andre managere gjorde, fordi alle har ulik stil. Min stil er noe jeg lærte som spiller fra mine egne nedturer i tiden min i Bristol City. En fæl historie om da jeg ble pepet av banen, mest fordi jeg hadde vært ute i åtte måneder med en ryggskade, og da manageren spurte om jeg ville være kaptein og spille, sa jeg ja. Jeg lærte raskt at jeg var milevis unna å være kampklar, og det kostet meg dyrt, sier Dyche til The Guardian.

– Noe måtte endre seg med Dom, og jeg viste til det øyeblikket fra min spillekarriere. Vi må gi ham en sjanse når han er frisk, ikke når jeg tror han er frisk. Målet mitt for ham handlet ikke om å spille. Jeg sa at jeg ønsket at han skulle komme hit i bilen sin, varme opp, trene og dra hjem. På sikt kommer du skikkelig i form, og når du gjør det, så vil kampene igjen bli slik som du ønsker de skal være. Jeg mener han er veldig nære nå.

Liverpool - Everton spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Utenfor banen har det vært kaos for den blå naboen

Financial Fair Play, mulige søksmål, Farhad Moshiri eller 777 Partners – og en ny stadion som bygges.

Innsikt 19.okt 20:08
Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Samlet inn nesten kr 560.000 kr:Tusen takk for støtten til TV-aksjonen og Redd Barna

Liverpool-supportere samlet inn over 559 000 kroner - et fantastisk resultat! Det er fortsatt mulig å bidra.

Supporterklubben 19.okt 18:43