Vi fulgte pressekonferansen: – Vi må bare håpe at myndighetene finner hans far

Pep Lijnders har møtt pressen før kampen mot Bournemouth.

Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i liveoppdateringen under. 

Velkommen til pressekonferanse

Det er duket for fjerde runde i ligacupen, og som vanlig i denne turneringen er det Pep Lijnders som tar seg av pressekonferansen. 

Assistentmanageren er på plass klokken 14.30, og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Lijnders er på plass. Får spørsmål om Diaz-situasjonen

– Vi visste hva slags spiller vi fikk i Luis, og nå vet hele England det. På treningsanlegget er han alltid her med et smil, og han har et godt forhold med alle. Vi bryr oss om ham.

– Det eneste vi kan gjøre er å støtte ham så mye vi kan. Vi må bare håpe at myndighetene finner hans far. Vi gjør det vi kan for han. Laget gjorde en fin gest etter scoringen da de holdt drakten hans oppe. Stadions reaksjon var også spesiell. Alle supporterne står bak ham. Vårt motto er You'll Never Walk Alone, så la oss håpe at det går bra. 

Savner Thiago

– Jeg savner Thiago. Tenk om han hadde vært her nå med den nye midtbanen vår. Men han er ikke tilgjengelig. Det vil ta tid. 

– Vi håper han snart er tilbake. 

– Stefan Bajcetic er heller ikke tilgjengelig. 

– Curtis Jones er klar igjen etter suspensjon. Det er flott. 

En tropp med potensial og vilje

– Troppen vår er full av entusiasme og potensial. Identiteten var den samme selv da vi gjorde åtte bytter mot Toulouse. Det kommer fra treningen, møtene og videoene. 

– Men det er også viktig med sulten og viljen til spillerne. Det gjør ikke noe for meg at de er ambisiøse. Det skal man være i Liverpool. 

Gravenberch

– Nå ser vi Ryan fra Ajax-tiden. Der var han veldig imponerende. 

– Det er veldig viktig hvilken klubb man er i. En spiller som ikke får spille får ikke selvtillit. Jeg vet ikke hva som skjedde i Bayern, men det gikk ut over selvtilliten da han ikke fikk spille. 

– Vi visste at han med treninger, gode samtaler ville bli en spesiell spiller. Han har overblikket til å spille den siste pasningen, og har et godt driv med ballen. Han kan bli den komplette indreløper, og er målfarlig i tillegg. 

– Vi takker eierne og speiderne og alle som var involvert. Jeg er alltid glad for å få noen landsmenn her også. 

De unge spillerne som leverer

– De største klubbene i verden driver som en enhet. Det er samme stil gjennom alle aldersgrupper, og alle trenerne har en ambisjon om å drive etter de samme verdiene. 

– Akademisjef Alex Inglethorpe har vært her i ti år, Klopp har vært her i åtte år. Vitor Matos og Barry Lewtas har vært med lenge, det har jeg også. Vi vil at det skal være mulig å ta det steget for unge spillere. Da er vi en klubb med kultur. 

– Da Curtis kom inn i laget var Millie og Lallana hans mentorer, og nå har han tatt den rollen for de som kommer opp. Det var det vi ønsket å få til. Spillerne har troen på seg selv, og de har viljen til å få det til. 

– Vi tror på denne prosessen, og klubben er mye større enn førstelaget. Det er som en institusjon. 

Tre år på AXA Training Centre

– Det viste at vi hadde ambisjoner om å skape noe for hele klubben. 

– Bygninger er fortsatt bygninger, og det viktigste er menneskene som er involvert. Vi har stabilitet og samme idé hele veien. Bygningen er fantastisk, og noe vi alltid ønsket. Det var ikke lett å forlate Melwood på grunn av historien der, men nå skaper vi noe her. Og det er fint å være sammen her, og samtidig er det veldig fint at kvinnelaget nå er på Melwood. 

De unge som får sjansen

– Èn ting er å få sin debut, og en annen ting er å vinne trofeer. Det er det vi er opptatt av, å spille finaler. 

– Vi har noen spillere i troppen som har vunnet alt. Nå har vi nye unggutter som virkelig vil vinne noe med oss. Unge spillere som har lært hvordan det er å spille for Liverpool. Standarden er høy. 

Elliott og kampen om plass i laget

– Jeg sa til Harvey for noen uker siden at han aldri hadde vært bedre på trening. Han er veldig stabil i sine prestasjoner, enten fra benken eller fra start. Han er mer som en senior, i likhet med Curtis, fordi han har vært her så lenge. 

– Han har innflytelse på kampene. Han vil score og skape mål. En veldig god spiller. 

Szoboszlai og Jota vil kjempe på alle fronter

– Man må bare like alt ved Dom. Han har scouse-mentaliteten. Det er fint at de har drømmer om ambisjoner, sier Lijnders. 

– Du kan snakke så mye du vil, men du må vise det i kampene, på trening i all slags vær. Dom har alt dette. Jota er en som skaper ting for seg selv, og han er dyktig til å score det første målet, som er det vanskeligste. 

Diaz-situasjonen, hvordan har troppen reagert

– Det er ikke min jobb å fortelle dere nøyaktig hva vi gjør. Så lenge han har all vår støtte. Hele klubben stiller seg bak ham. Så lenge han føler det, er det riktig. Men jeg kommer ikke til å gå nærmere inn på det. Nå er det opp til myndighetene å jobbe med det, og de gjør alt de kan. 

Midtbanen i ny drakt

– Stilen er den samme, vi ønsker å jakte ballen og vinne den så fort som mulig. Vi vil være bedre enn noen andre lag når vi mister ballen. De prinsippene har alltid vært de samme. De er Jürgens, mine og klubbens ideer. 

– Så vil de individuelle spillerne gjøre forskjellen. Det handler alltid om spillerne. Vi ønsker teknikk, noe spesifikt for å gjøre oss bedre. Lag tilpasser seg oss og ser hva vi er gode på, så vi trenger alltid nye impulser. Dette kommer fra individuelle ferdigheter. 

– Men alle har teknikk til felles. Dom, Jota, Gravenberch, Darwin, Lucho, Alexis, de unge spillerne. Og de har karakter til å spille for klubben. 

Mer målfarlig midtbane

– Du kan ikke få en ny Fabinho eller Roberto Firmino eller Henderson. De er unike. Som støtteapparat må du se på spillere. Så skaper vi rom for at de kan skinne. 

– De må nyte fotballen. En lykkelig spiller er bedre enn en som bare gjør som han får beskjed om. Vi har funnet en fin miks så langt denne sesongen. Så må vi fortsette. Men verdiene, prinsippene og ideene er de samme som alltid. 

Doak i trening

– Doak trente for første gang i går. Vi får se om han er i troppen. 

VM til Saudi-Arabia

– Jeg synes hele verden burde få se på fotball og være med og bidra. Så er det opp til FIFA å finne de beste stedene, med tanke på spillernes helse og for supporterne. For meg er stemningen viktigst, og det bør være det vi tenker på først. 

Det var alt

Lijnders er ferdig for denne gang. Takk for følget.