Gakpo er aktuell for derbyet – seks spillere ute

Jürgen Klopp kom med siste nytt om skader på fredagens pressekonferanse.

Lørdag er det Merseyside-derby, og Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse.

Der bekreftet han at det ser ut som Andy Robertson må opereres for skulderskaden sin – og da vil han trolig ikke spille igjen i 2024. Les egen sak om det her.

Men Klopp har også fått gode nyheter på skadefronten denne uken. Cody Gakpo, som skadet seg på Tottenham Hotspur Stadium, er klar igjen etter å ha stått over Nederland sine kamper mot Frankrike og Irland.

– Cody har trent én gang med laget, så vi må vente og se for i morgen, sa Klopp.

Fire andre er ute – men Chambers er klar igjen

Klopp bekreftet ellers at de langtidsskadde spillerne fortsatt er ute – men det høres ikke så alvorlig ut for Ben Doak.

– Stefan (Bajcetic) er ute, Thiago (Alcantara) er ute. Ben Doak har et lite problem med en muskel så vi må vente og se, men han er ikke tilgjengelig til helgen, sier han.

I tillegg er Curtis Jones suspendert

– Luke Chambers trener igjen i dag for første gang etter et lite leddbåndsproblem. Conor Bradley er fortsatt ute. Det er det.

Chambers måtte trekke seg fra England U19-troppen med en ankelskade. At han er frisk igjen er godt nytt med tanke på de dårlige nyhetene med Robertson. Chambers kan fort få spilletid i ligacupen og Europa League på venstrebacken nå som Kostas Tsimikas må spille Premier League.

Bedre organisert hjemtur

Liverpools søramerikanske spillere kom seg raskere tilbake til Merseyside denne gang enn etter forrige landslagspause. Da var det kun Alisson Becker og Alexis Mac Allister som startet på Molineux etter kun én lett treningsøkt. Mac Allister måtte ut til pause og hadde tydeligvis jetlag. Darwin Nunez og Luis Diaz kom inn i andreomgangen i den kampen.

Klopp forklarte hva som var annerledes denne gang.

– Sist fikk vi det ikke til fordi det var en misforståelse med de andre klubbene. Vi har booket bedre fly, samlet dem, hentet dem der de spilte så de slapp å ta de vanlige ruteflyene fra her til der, som er veldig slitsomt etter 100 minutter fotball, om du skal gå rundt på flyplassen og sørge for at du kommer på riktig fly.

– Vi er vanligvis ganske gode på det, for vi har hatt mange sjanser til å øve på det. Denne gangen var det mye bedre, og ganske umiddelbart etter kampene kunne de fly til England. Det utgjør en stor forskjell. Vi prøver alltid. Vi fikk det ikke til sist. Det er ganske dyrt, for du kan ikke betale for alle fly alene, så vi må dele det med andre klubbene. Denne gangen fungerte det.

Robertson er trolig ute til 2024

Robertson er trolig ute til 2024

Vi har ventet lenge på en oppdatering om Andy Robertson skade. Nå har Jürgen Klopp uttalt seg.

– Vi kan ikke betale for alle flyene alene, men denne gangen løste det seg

Vi fulgte Klopps pressekonferanse før derbyet– Vi kan ikke betale for alle flyene alene, men denne gangen løste det seg

Jürgen Klopp kom med siste nytt før derbyet.