God stemning i familiens WhatsApp-gruppe før torsdagens brødreduell

Alexis og Kevin Mac Allister håper at de møtes på banen på torsdag.

I sommer ble Alexis Mac Allister kjøpt av Liverpool, og hans et år eldre bror Kevin ble kjøpt av Union Saint-Gilloise. Dette er hans første klubb utenfor Argentina – men tilfeldighetene ville ha det til at Liverpool og Union SG ble trukket i samme gruppe i Europa League denne høsten – så torsdag kveld kan de møtes på banen.

Kevin er midtstopper og Alexis er midtbanespiller. Deres far Carlos, som spilte tre landskamper for Argentina – blant annet sammen med Diego Maradona – forteller at stemningen er god i familiens chattegruppe før torsdagens kamp.

– Hele tiden spøker de med hverandre. Alexis sier at han skal drible seg forbi Kevin, Kevin sier at han skal sette inn en hard takling, eller Alexis sier at han kommer til å score. I familiens WhatsApp-gruppe spøker de og snakker mye om det, men alt blir gjort på en sunn måte, forteller far Carlos i et intervju med Liverpool Echo

– Mye har endret seg etter VM

I vinter var Alexis Mac Allister en sentral spiller i laget som vant VM i Qatar. Hans far forteller at mye har forandret seg siden det.

– Siden VM har Alexis sitt fotballiv forandret seg mye, men på en positiv måte. Resten av livet er fortsatt det samme. Han holder seg med de samme vennene som han hadde fra barndommen, holder kontakten og snakker med dem, og holder seg rolig mens han jobber med seg selv. Han liker å spille fotball, og det trives han med, men som menneske er han den samme flotte personen som han alltid har vært, sier hans far.

Han forteller grunnene til at de valgte nettopp Liverpool, i en sommer der det var mye interesse og det var en utkjøpsklausul på beskjedne 35 millioner pund for å hente ham fra Brighton.

– Grunnen til at Alexis gikk til Liverpool var at de viste så stor interesse for å få ham på laget. De viste et stort ønske, og ville stole på ham, og vi ønsket at Alexis skulle gå til et lag der han kunne finne seg til rette for starten av sesongoppkjøringen. En overgang fra første dag av overgangsvinduet og de greiene. Det var så viktig fordi vi ønsket at han skulle få en god forberedelse med laget som han valgte å signere for.

– Jürgen Klopp var en avgjørende faktor for overgangen. Han snakket med Alexis. Da vi fikk telefonsamtalen fra Jürgen var det viktig i valget av hvem han skulle velge, og Alexis liker allerede å jobbe med Jürgen – og det går begge veier. Det er veldig viktig for en spiller å trene et sted der du føler deg elsket, og at både treneren og lagkameratene dine stoler på deg hele tiden.


Imponert så langt

I sine første måneder på Anfield har Mac Allister spilt i en dyp midtbanerolle, etter at han var en offensiv midtbanespiller som bidro med mange scoringer fra midten i Brighton.

– Både Alexis og Dominik Szoboszlai har kommet inn på laget på en fin måte. Vi håper at de fortsatt kan utvikle seg, for i en klubb av Liverpools størrelse krever det mye, og forventningene er alltid høye. De krever at du er på 100 prosent, og dersom du senker nivået ditt så mister du plassen. Du må jobbe mye, og alltid trene på best mulig måte, sier Mac Allister senior.

Europa League-finalen denne sesongen skal spilles på Aviva Stadium i Dublin. Også det ville vært ekstra spesielt for familien Mac Allister, om en av brødrene kom dit.

– Jeg kunne virkelig tenkt meg å besøke Irland. Det ville vært veldig fint å bli kjent med landet vi har våre røtter fra. Vi har alltid sagt at familien vår kom fra Irland, selv om noen sier at etternavnet vårt kommer fra Skottland. Den lille kulturelle diskusjonen om hvor etternavnet stammer fra betyr ikke noe, for vi mener bestemt at familien vår kommer fra Irland, sier han.

Liverpool - Union Saint-Gilloise spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.

– Liverpool er egentlig for gode til å skulle være med i Europa League

– Liverpool er egentlig for gode til å skulle være med i Europa League

Når Union SG kommer til Anfield på torsdag, kan det være med en nordmann på midtbanen. Vi har tatt en prat med Mathias Rasmussen.

Innsikt 03.okt 19:17
«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

«Liverpool har fått kjørt seg - men vi trengte at de tok kampen»

PGMOL har varslet endringer etter lørdagens VAR-skandale.

Kommentar 03.okt 22:26