Ingen har flere målpoeng enn Salah

Egypteren står med ni målpoeng på sesongens åtte første kamper.

Uansett hvordan det går med Liverpool, er det stort sett alltid én ting som er sikkert, og det er at Mohamed Salah leverer. 

Søndag var han på pletten igjen i bortekampen mot Brighton - denne gangen som målscorer. Med to nettkjenninger er han nå oppe i fem mål i Premier League denne sesongen, og med fire målgivende pasninger i tillegg topper han listene i ligaen etter åtte serierunder. 

Ingen kan toppe Salahs ni målpoeng så langt. Den eneste som matcher tallet er Manchester Citys Erling Braut Haaland, som står med åtte mål og én assist. 

Darwin Nunez er neste Liverpool-spiller på listen, med fem målpoeng etter tre scoringer og to målgivende pasninger i ligaen denne sesongen.

I kjempeform i 2023

Det er ikke mange som har vært bedre enn Liverpools egyptiske konge i Premier League i kalenderåret 2023. Salah har stort sett levert målpoeng i hver eneste kamp.

Squawka skriver at 31-åringen er den eneste spilleren i Premier League som har levert et tosifret antall av både mål og målgivende pasninger i 2023. På 30 kamper har det blitt 17 scoringer og 12 målgivende, noe som tilsvarer et målpoeng hvert 88. minutt!

Salah var også i gang med en imponerende rekke kamper på rad med målpoeng før Tottenham-kampen. Egypteren hadde for andre gang i Liverpool-karrieren levert målpoeng i tolv ligakamper på rad, og på Tottenham Hotspur Stadium ble han snytt for nummer 13 takket være Darren Englands VAR-blunder. Salah hadde nemlig målgivende pasning til Luis Diaz på målet som skulle blitt stående, og med scoringene mot Brighton ville han nå vært oppe i 14 strake kamper. 

Inn mot høstens andre landslagspause virker det ikke å være noen tegn til at Salah sine prestasjoner blir svekket selv om han nå er i 30-årene. I stedet virker han å ha funnet enda flere måter å bidra til Liverpool-scoringer på.

– Han har alltid hatt ganske mange målgivende. Det er bare det at når du scorer rundt 30 mål, så kommer det på siden at du også hadde 15 målgivende eller hva det var. Disse tallene han har her disse årene har vært helt syke, og for oss har det vært helt avgjørende, sa Jürgen Klopp om sin toppscorer nylig. 

Nå venter en landslagssamling med Egypt for Salah, før nye scoringer og målgivende skal jaktes for de røde utover høste.