Innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna

Virgil van Dijk antyder at Liverpool har gjort seg fortjent til litt flaks med tanke på dommeravgjørelser denne sesongen.

Fire røde kort denne sesongen kunne fort ha blitt til fem da Ibrahima Konaté hindret Evertons Beto i å sette i gang en overgang i lørdagens Merseyside-derby på Anfield. Franskmannen hadde gult kort fra før, og Everton-manager Sean Dyche var langt fra den eneste som mente at han burde blitt belønnet med sitt andre gule og dermed utvisning. 

Dommer Craig Pawson valgte imidlertid ikke å sørge for at det ble ti mot ti etter at Ashley Young hadde blitt utvist for bortelaget i første omgang. I stedet ble Konaté byttet ut til fordel for Joel Matip kort tid etterpå, og Liverpool vant derbyet 2-0. 

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har etter kampen uttalt at han innrømmer at Konaté var heldig som slapp unna det røde kortet. 

– Var han litt heldig? Definitivt, sa han ifølge Neil Jones sin Covering Liverpool-spalte.

Har fortjent litt flaks?

– Hva kan jeg si? Han kunne ha gitt rødt, men valgte ikke å gjøre det. Så vi var litt heldige, og mer kan jeg ikke si. Fortjente vi litt flaks? Det får noen andre svare på. Jeg vet ikke, la nederlenderen til. 

Kanskje sikter han til at de røde har gjort seg fortjent til å få et par avgjørelser i sin favør etter hele fire røde kort så langt denne sesongen:

  • Alexis Mac Allister slapp suspensjon etter det røde kortet han pådro seg mot Bournemouth, da VAR unnlot å gjøre om på dommerens feilaktige avgjørelse. 
  • Virgil van Dijk fikk direkte rødt kort i bortekampen mot Newcastle, en avgjørelse som i etterkant har blitt regnet for å være korrekt. 
  • Curtis Jones og Diogo Jota fikk begge rødt kort mot Tottenham. Jones ble utvist etter det Jürgen Klopp mener var en feilaktig inngripen av VAR, mens et uavhengig panel mente det var feil å vise ut Jota. 

Van Dijk, som fikk en ekstra kamp karantene på grunn av sin hissige reaksjon mot dommeren da han selv ble utvist, sier laget nå har fokus på ikke å forsøke å manipulere avgjørelsen.

– Det er opptil dommerne å vurdere taklinger. Vi forsøker å holde oss unna dommeren når han skal ta en avgjørelse slik at vi ikke pådrar oss gule kort for å snakke til dommeren eller be om gule kort for motstanderen. 

– Slike ting bør vi holde oss unna, og det gjorde vi bra denne gangen. Som sagt var vi heldige som slapp unna et rødt kort denne gangen, og det vet også Ibou, men nå går vi videre, sa van Dijk.

Ettersom det var snakk om det andre gule og ikke et direkte rødt kort, kunne ikke VAR gripe inn i situasjonen med Konaté. 

Optimist

Liverpool står nå med 20 poeng etter ni kamper, og det er bare ett poeng opp til tabelltoppen. Van Dijk tror den gode sesongen kan fortsette. 

– Det er fremdeles tidlig, men vi ser noen veldig positive tegn. Denne gangen holdt vi også nullen, og vi ga ikke bort mange sjanser, sa han. 

Torsdag kommer Toulouse på besøk til Anfield, og trolig vil det bli en mulighet til å hvile for kapteinen, før han er tilbake i dyst når Nottingham Forest venter på søndag - også det på hjemmebane.

Problemet kan bli helt avgjørende for utfallet av sesongen

Problemet kan bli helt avgjørende for utfallet av sesongen

Jürgen Klopp liker ikke å bli spurt om det, men den dype rollen på midtbanen kan fort bli helt avgjørende for om laget hans får en god sesong eller ei, skriver David Lynch.

Kommentar 23.okt 17:18
Kun fem av de utlånte spilte 90 minutter

Kun fem av de utlånte spilte 90 minutter

Under halvparten av de utlånte Liverpool-spillerne var i aksjon for sine lag i helgen.