– Jeg ble ikke glad, for vi er gode venner og lagkamerater

Andy Robertsons skadeopphold fører til at Kostas Tsimikas får muligheten til å vise seg frem.

Kostas Tsimikas er nå inne i sin fjerde sesong i Liverpool, men han har bare vært på banen i 66 kamper i løpet av den perioden. 37 av kampene har kommet i Premier League for grekeren som er et soleklart andrevalg bak Andy Robertson på venstrebacken. 

De neste ukene kan imidlertid 27-åringen få anledning til å legge noen flere kamper på statistikken. Med Robertson ute med en skulderskade på ubestemt tid har Tsimikas rykket opp til å bli førstevalg for de røde. Det viste seg på torsdag, da han ble hvilt i Europa League og Luke Chambers og Calum Scanlon fikk vise seg frem. 

– Det er en stor mulighet for meg, og det var ikke forventet at den skulle komme, sier Tsimikas i et intervju med Sky Sports før søndagens kamp mot Nottingham Forest. 

Selv om han er glad for å få sjansen, var det ikke snakk om å juble da «konkurrenten» om plassen i laget ble skadet. 

– Jeg ble ikke glad, for vi er gode venner og lagkamerater, og vi trenger hverandre, sier Tsimikas. 

Tenker ikke på konkurransen

Med gruppespill i Europa League og forhåpentligvis noen avansementer i ligacupen denne høsten, ville Tsimikas uansett ha fått mange kamper fra start. Han er klar på at man trenger bredde i alle posisjoner. 

– Ingen kan spille alle kampene alene, så fra mitt ståsted er det ingen stor forskjell nå. Jeg ser uansett på hver kamp som en finale og gjør alltid mitt beste for å levere målpoeng, sier han. 

Grekeren tenker ikke på konkurransen med Robertson. 

– Det handler ikke om å ta posisjonen, men bare å være seg selv i hver kamp og gjøre sitt beste. Så vil den som er i best form til enhver tid få spille, sier han.

En ting som kan være positivt i Robertsons skadefravær, er at Tsimikas, som også spiller fast på landslaget, kan finne kamprytmen. 

– Det er veldig viktig for en fotballspiller. Jeg jobber alltid hardt for å holde formen ved like, og å være sterk mentalt og klar til alle utfordringer.

Tsimikas har levert tolv målgivende pasninger for de røde så langt. Han jakter sin første for sesongen når Nottingham Forest gjester Anfield på søndag. 

«Det er fristende å spå at Gravenberch ikke blir å se i Europa igjen før til våren – han kan spille i Premier League i stedet»

Dette skriver avisene:«Det er fristende å spå at Gravenberch ikke blir å se i Europa igjen før til våren – han kan spille i Premier League i stedet»

Jürgen Klopp gjorde åtte endringer i laget, og likevel var Liverpool dominerende på Anfield, hvor spesielt én spiller stjal det meste av oppmerksomheten. Dette skriver avisene etter torsdagens kamp.

Innsikt 27.okt 12:11
Klarer du disse spørsmålene om Liverpool-spillere som er født i oktober?

Klarer du disse spørsmålene om Liverpool-spillere som er født i oktober?

Her er denne ukens quiz. Hvor bra klarer du å gjøre det?

Supporterklubben 27.okt 12:43