– Jeg burde ha gjort det bedre på det første målet

Argentineren er selvkritisk til egen rolle på Brightons første mål.

I løpet av sesongstarten har Alexis Mac Allister blitt foretrukket i den dype rollen på midtbanen, selv om Wataru Endo har vært tilgjengelig og klar for spill.

Verdensmesteren har blitt benyttet i den rollen i sine tidligere klubber, og på landslaget, men de fleste forventet at Jürgen Klopp hadde hentet en mer offensiv spiller når signeringen ble bekreftet.

Rollen 24-åringen har blitt tildelt er uten tvil et spørsmålstegn inn mot resten av høstens kamper. Det ble også tydelig da Brighton gikk opp i 1-0, etter en tabbe fra Virgil Van Dijk og argentineren.

– Jeg burde ha gjort det bedre på det første målet, for jeg var ikke oppmerksom nok. Alle gjør feil. Det viktige er hvordan du reagerer på det, og jeg synes vi klarte det bra. Det er mye viktigere ta med seg fremover, sa han etter kamsplutt på Amex Stadium.

OFFENSIV: Alexis Mac Allister liker å bidra i siste tredjedel, selv om han har flest oppgaver defensivt.

OFFENSIV: Alexis Mac Allister liker å bidra i siste tredjedel, selv om han har flest oppgaver defensivt.

Gamle lagkamerater og ny posisjon

Søndagens kamp markerte Mac Allisters første siden overgangen til Merseyside i sommer. Han er veldig imponert over sin tidligere klubb.

– Treneren er god, spillerne er fantastisk og det er flere gode mennesker i garderoben. Du kan se hvor mye klubben har utviklet seg de siste årene, og jeg er veldig glad for at de gjør det så godt.

24-åringen ser tilbake på en god kamp, men et skuffende resultat.

– Det er en typisk følelse å sitte igjen med. Vi leder 2-1, slipper inn på en dødball og mister to poeng. Jeg mener likevel at laget spilte en veldig god kamp, sier argentineren.

Se Mac Allister få sin hyllest av Brighton-supporterne etter kampslutt:

I sommer forventet nok de fleste at Mac Allister skulle spille ved siden av Dominik Szoboszlai, og ikke bak ham. Slik har det ikke blitt så langt, men det er ikke et problem for 24-åringen.

– Jeg har sagt det mange ganger, og for meg er det lett å si: «Nei, det er ikke min posisjon, og jeg gjør så godt jeg kan». Men det er ikke slik heller. Jürgen bruker meg der og støtter meg. Jeg føler selv at jeg har forbedret meg defensivt de siste årene, og jeg tror det er en rolle jeg kan utføre veldig bra, avsluttet han.

Mac Allister skal tilbringe den neste uken på landslagsoppdrag. Argentina møter Paraguay og Peru i VM-kvalifiseringen.

Leserne var ikke spesielt fornøyd med Jürgen Klopps taktiske vurderinger

Leserne var ikke spesielt fornøyd med Jürgen Klopps taktiske vurderinger

Liverpool ledet lenge mot Brighton, men måtte til slutt ta til takke med ett poeng.

Ni Liverpool-spillere er tatt ut på alderbestemte landslag

Ni Liverpool-spillere er tatt ut på alderbestemte landslag

U21-trener Barry Lewtas vil mangle flere nøkkelspillere mot Blackpool i EFL Trophy.