– Jeg er drittlei av at det skal vises i «slow motion»

Jamie Carragher bruker sterke ord når han snakker om det som skjedde på Tottenham Hotspur Stadium.

Mandag kveld med Premier League betyr «Monday Night Football» på Sky Sports – som er flaggskipet til Sky i deres Premier League-dekning.

Der var Jamie Carragher mandag kveld, sammen med Frank Lampard, og dømmingen på Tottenham Hotspur Stadium var et av temaene før Fulhams hjemmekamp mot Chelsea.

Annulleringen av Luis Diaz sitt mål var selvsagt tema, men Carragher hadde også problemer med Curtis Jones sitt røde kort. Ikke nødvendigvis at det ble gitt, men måten det skjedde på. Dommer Simon Hooper ga først gult kort, før VAR-rommet ba ham se på situasjonen en gang til. Da viste han det røde.

– Jeg har ikke problemer med at det er rødt kort. Jeg skulle gjerne sett at det ikke ble gitt, og ikke fordi jeg er farget av at det er Liverpool, men fordi jeg mener som dommer kan du prøve å la det være 11 mot 11 på banen. Mitt store problem var det dommeren ble vist da han ble sendt til VAR-skjermen, og hvordan han kom frem til den avgjørelsen, sier Carragher.

– Drittlei

Carragher er veldig kritisk til at Hooper blir vist et stillbilde av det verste i situasjonen, som det første han får se.

– Jeg har sagt det en stund, men med det aller første bildet han blir vist, så føler folk at dommeren skal til skjermen for å se en situasjon. Det skjer ikke. Han blir sendt til skjermen for å se hvorfor han har gjort en feil. Vi må få det inn i hodene våre om VAR. Det bør ikke være det første bildet, det synes jeg ikke. Dersom dommeren skal se på situasjonen, bør han få den i normalt tempo. Jeg er dritt lei av at ting skal vises i «slow motion», sier han.

KRITISK: Jamie Carragher holdt ikke tilbake da han snakket om det som skjedde på Tottenham Hotspur Stadium.

KRITISK: Jamie Carragher holdt ikke tilbake da han snakket om det som skjedde på Tottenham Hotspur Stadium.


– «Dette var vinkelen i vanlig tempo. Se dette, og da ser du du at det var en hard takling, og grunnen til at dommeren gir det gule kortet. Så senker du tempoet for akkurat den avgjørelsen, og med Curtis Jones så har jeg litt sympati med ham. Dersom du stopper bildet, så har han øynene på ballen og kan se hvor Yves Bissouma er. Det kommer veldig nært, men når du er spiller i den situasjonen har du allerede en tanke om hva du skal gjøre. Han blir litt dratt i trøya, og det er ikke et frispark men det stopper ham og drar han tilbake, så derfor må han strekke seg. Dersom du stopper situasjonen der, og med det jeg sier om at dommere blir vist stillfoto… Hadde han sett det før taklingen, så ville det gitt en annen tankeprosess, men han kunne fortsatt vist ham ut, sier Carragher.

Liverpool har anket det røde kortet. Han skal i utgangspunktet sone suspensjon mot Brighton, Everton og Nottingham Forest. Dersom anken ikke vinner frem, risikerer han også suspensjon mot Bournemouth i fjerde runde av ligacupen 1. november.

– De må slippe lydklippene

Liverpool FC har ikke bare anket det røde kortet, de har også krevd å få høre lydopptakene fra VAR-rommet da de misset fullstendig på avgjørelsen med Luis Diaz sin scoring som ble annullert.

Sky Sports har også etterspurt lydopptakene de siste dagene, uten å få det. At PGMOL ikke har vært villig til å dele det mener Carragher er utrolig.

– Jeg mener det er utrolig at alle de involverte partene ikke har frigitt lydopptakene, sier Carragher.

Han omtaler det som den største krisen for VAR så langt, fem år etter at det ble innført.

– Vi har de beste spillerne, de beste managerne, den beste ligaen. Hvorfor kan vi ikke ha de beste dommerne? Det største problemet for meg. Vi har bedt om åpenhet, og vi har hatt et forhold med Howard Webb der dersom det er en kontroversiell avgjørelse, så vil vi ha kontakt. Jeg ønsker ikke å komme hit og kritisere dommere. Etter ti år med Monday Night Football har vi aldri hatt et tema som dette, der vi har vært kritiske til dommerne eller VAR, for vi ønsker å snakke om fotballen, taktikken og system. Men dette er krise, sier han.

Gakpo sin skade er ikke alvorlig

Gakpo sin skade er ikke alvorlig

Endelig noen gode nyheter!

Liverpool er den store taperen, men har blitt tildelt et dødelig våpen

Liverpool er den store taperen, men har blitt tildelt et dødelig våpen

Jürgen Klopp vil forhåpentligvis bruke fadesen i London til sin fordel.

Kommentar 02.okt 18:43