Julian Ward fikset Mac Allister-overgangen før han ga seg i klubben

James Pearce har kommet med interessante detaljer fra sommerens overgangsvindu.

Liverpools sommervindu var preget av kaos, med spillere inn og ut, en midlertidig sportsdirektør og eiere som ønsket nye investeringer i klubben.

Den situasjonen klarte Jürgen Klopp, Jörg Schmadtke og klubben å komme seg godt ut av, og i høst har brikkene falt mer og mer på plass.

Utenfor klubben var flere kritiske til sportsdirektøren, som slet med å få tak i nye spillere. Det er en helt annen historie enn hva som ble sagt innad, ifølge The Athletic-journalist James Pearce.

«Alle parter ble enige om å sette seg ned etter overgangsvinduet for å vurdere sommeren og hvordan avtalen fungerte. Schmadtke nevnte hvordan de kanskje burde håndhilse på det stadiet og bli enige om å gå hver sin vei», skriver journalisten.

Slik ble det ikke, for tyskeren er fremdeles en del av Liverpool FC, og planen er at han skal fortsette å være det ut sesongen.

«At han forblir i rollen er en indikasjon på hvor høyt hans bidrag de siste fire og en halv månedene verdsettes. Han har vært i direktørboksen på de siste hjemmekampene, vanligvis sammen med rektutteringssjef Dave Fallows og sjefsspeider Barry Hunter, to ansatte han raskt opprettet et godt arbeidsforhold til».

GODT LIKT: Liverpool FC setter stor pris på Jörg Schmadtkes bidrag til klubben, ifølge James Pearce.

GODT LIKT: Liverpool FC setter stor pris på Jörg Schmadtkes bidrag til klubben, ifølge James Pearce.

Sommerens overgangsvindu

Alexis Mac Allister var en av fire spillere som ble signert av Liverpool i sommer, og argentineren var den første som ble klar for klubben. Dette fikk mange til å spekulere i om Julian Ward, som ga seg like før overgangsvinduet åpnet, hadde en finger med i spillet.

«Ward ble værende etter kontrakten hans gikk ut for å fullføre overgangen til Alexis Mac Allister før han overlot ansvare til Schmadtke», bekrefter The Athletic-journalisten.

En av tyskerens første oppgaver var å selge Jordan Henderson og Fabinho, samt hente Dominik Szoboszlai, før Moises Caicedo- og Romeo Lavia-sagaene rulle over engelsk fotball.

Først da ble tyskeren hardt kritisert for sin rolle i Liverpool.

«Denne stemningen fantes internt i klubben. De var for sent ut i Caicedo-overgangen og spilleren avslo dem, ikke klubben. Når det gjelder Lavia-budene, ble Schmadtke begrenset av eierne, som var motvilig til å betale overpris for belgieren».

Etter at de to overgangene gikk i vasken, hentet sportsdirektøren heller Wataru Endo fra Stuttgart og Ryan Gravenberch fra Bayern. Et overgangsvindu som klubben kostet rundt £145 millioner, ble tatt godt imot av John Henry og FSG, skriver Pearce.

LITE SPILLEROM: Jörg Schmadtke får ikke skylden for at Moises Caicedo og Romeo Lavia endte i Chelsea.

LITE SPILLEROM: Jörg Schmadtke får ikke skylden for at Moises Caicedo og Romeo Lavia endte i Chelsea.

Slik jobbes det i høst

I skrivende stund har Jörg Schmadtke syv og en halv måned igjen på kontrakten sin, som går ut ved sesongslutt i mai. Tyskeren trives i rollen, og planen er å bli i klubben til da.

«Det samarbeides fortsatt på overgangsmarkedet, med innspill fra Fallows, Hunter, Schmadtke, med data levert av Will Spearman. Han tok over jobben til Ian Graham som analysesjef forrige sesong».

I løpet av det neste halve året planlegger Liverpool å vurdere mulighetene sine i jakten på en ny og permanent sportsdirektør.

«Schmadtke har vist seg å være en god og kortvarig ansettelse. Liverpool kom styrket ut av sommeren sammenlignet med hvordan de gikk inn i den. Det blir spennende å se hvor klubben leter og hvilke rolle den neste sportsdirektøren får».

Max Eberl, med fortid i RB Leipzig, er en av dem som har blitt nevnt som en mulig løsning. Pearce skriver at høystående personell i LFC har tonet ned rapportene om interesse.

Flere spennende spillere er på utgående kontrakt – kan Liverpool la seg friste?

Flere spennende spillere er på utgående kontrakt – kan Liverpool la seg friste?

Jürgen Klopp jakter en defensiv midtbanespiller, og om et par måneder kan flere være tilgjengelig på billigsalg.

Innsikt 16.okt 13:28
De viktigste nyhetene i uken som har gått

De viktigste nyhetene i uken som har gått

Robertson-skade, Anfield-utsettelse og tidligkamp-frustrasjon er blant stikkordene.