– Kostas kan ikke spille alle kampene fremover, så vi trenger andre alternativer

Jürgen Klopp trakk frem flere valgmuligheter for venstrebackplassen.

Med Andy Robertsons skade, som etter hvert skulle vise seg å bli langvarig, ville Jürgen Klopp fokusere på viktigheten av å ha erstattere klare til å komme inn.

– Veldig viktig, det er tydelig. Det har alltid vært sånn. Takk gud det ikke bare er Kostas vi har der for med antall kamper vi har så ville vi allerede vært tynt besatt. Men vi har Joe Gomez som kan spille i posisjonen, vi har Luke Chambers og andre unge gutter som ganske ofte er på trening. Vi hadde dem nå i treningsukene i landslagspausen før alle kom, så vi kunne se dem vise seg, sa tyskeren på fredagens pressekonferanse.

– Du ser de unge gutta virkelig møter opp og det er bra, det er masse talent der. Du trenger valgmuligheter, det er klart, og Kosti er definitivt den mest erfarne i den posisjonen, så det er bra. Men han kan ikke spille alle kampene fra nå av så vi trenger andre alternativer også.

Et lagarbeid

Everton kan være farlige fra sidene med spillere som Dwight McNeil, Arnaut Danjuma og Jack Harrison. Sistnevnte leverte mål og målgivende mot Bournemouth sist runde, men det er ikke kun opp til Kostas Tsimikas å stanse disse.

SOM EN ANVENDELIG KNIV: Høyreback, midtstopper og nå kanskje venstreback?

SOM EN ANVENDELIG KNIV: Høyreback, midtstopper og nå kanskje venstreback?

– Du snakker om fotball som at Everton får ballen mens Kostas spiller spiss, og at vi ikke reagerer på det.

– Vi kan ikke se på fotball på den måten. Eller jeg kan ikke. Vi må vinne duellene, det er alltid en nøkkelbeskjed før en fotballspiller. Finn duellen og vinn den.

For Klopp handler det om gruppa og hvordan man sammen reagerer. Og først om fremst vil han fokusere på spillerne som spiller på hans lag.

– Som jeg har sagt før har de gode spillere i flere posisjoner, men vi har også ganske gode spillere. Det må vi ikke glemme, og det vil jeg at vi skal vise på banen. Vi skal analysere det med spillerne her, og jeg skal gi all informasjon jeg trenger. Men vi må sørge for at vi er oss selv, for det er superviktig.

Kan bli midtbane-endringer

Også på midten mangler det noen menn. I tillegg ligger det i bakhodet at det er to kamper i uka frem til neste landslagspause.

– Hvem vet hvordan vi spiller fra neste uke og hvilke posisjoner, for det avhenger av hvem som er tilgjengelig. Med måten vi spiller på så er det muligheter.

Det er lite vennlighet igjen i «the friendly derby»

Det er lite vennlighet igjen i «the friendly derby»

På 80-tallet sto man skulder ved skulder, røde og blå, og sang «Merseyside, Merseyside» på Wembley. Men det vennlige derbyet er dødt.

Kommentar 20.okt 19:41
Hvem bør få sjansen i det 243. Merseyside-derbyet?

Velg ditt lag: Hvem bør få sjansen i det 243. Merseyside-derbyet?

Everton venter i tidligkamp, og Jürgen Klopp har fått flere avgjørelser i fanget.

Velg lag 20.okt 16:05

– Endo spilte igjen to gode kamper for Japan, men det er vanskelig å velge, for de kom tilbake i går.

Alexis Mac Allister er et diskusjonstema blant supporterne. Argentineren spiller ikke i sin beste posisjon for Liverpool, men er kanskje også det beste alternativet per nå?

– En snakker bare om enkeltspillere dersom en ikke har vært kompakte nok i forsvarsspillet, og slik er det bare. Selvsagt kan Macca spille posisjonen. Han kan spille i andre roller, og dersom vi spiller med to åttere heller enn to seksere, men det er ikke mitt problem i det hele nå. Det er ikke noe som holder meg våken om natta.

Liverpool - Everton ser du på V Sport PL/Viaplay, fra 13:30 lørdag 21. oktober.