LFC Women tok en knallsterk seier på Emirates – foran 54 000 (!) tilskuere på tribunen

Arsenal W - Liverpool W 0-1 (0-0)

Matt Beard snakket før sesongen om å prøve å etablere seg blant topp 4-lagene, og i sesongens første seriekamp viste LFC Women hvorfor de kan klare akkurat det.

Før kampen hadde bortelaget en odds som varierte mellom 15 og 25 ganger tilbake pengene. Dermed ble det en massiv overraskelse for de 54 115 (!) tilskuerne som satt på tribunen på Emirates i ettermiddag.

Tilskuertallet er en ny rekord i Women's Super League, så hvorfor ikke benytte anledningen til å stilne hjemmefansen? Til sammenligning er det plass til 54 074 tilskuere (før utvidelsen), 41 færre enn antallet som var på plass på Emirates i ettermiddag.

Norske Sophie Roman Haug rakk ikke kampen.

Miri Taylor ble helten

Arsenal startet klart best foran egne supportere, og skapte sjanse etter sjanse. Lotte Wubben-Moy var svært nær å sende hjemmelaget i føringen, men keeper Rachael Laws i Liverpool-buret var med på notene.

Lillatrøyene fra Merseyside hadde selvfølgelig Missy Bo Kearns i startoppstillingen, og scouseren var nære å sette ballen i mål på et frispark, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Like etter hvilen kom den avgjørende scoringen. Höbinger fant Kearns på et flott løp inne i Arsenals 16-meter, før ballen ble sendt videre inn foran målet. Der stod Miri Taylor klar og sendte bortesupporterne til himmels. 

Du kan se målet i vinduet under:

Hjemmelaget startet jakten på et utligningsmål umiddelbart, men bortelaget frustrerte rødtrøyene og var solide i forsvar. 

Det var til tider kaos foran Liverpool-målet, og Cloe Lacasse, Victoria Pelova og Caitlin Foord var nære å sette utligningen på tampen av kampen, men flere viktige blokkeringer og inngripner av Gemma Bonner og co i forsvar holdt hele veien inn.

Vi gratulerer damelaget og Matt Beard med en fantastisk start på sesongen!

Slik startet Liverpool:

3-4-1-2: Laws - Clark, Bonner, Fisk - Koivisto, Nagano, Kearns (Lundgaard 81), Hinds (Parry 81) - Holland - Taylor (Flint 67), Höbinger (Enderby 73).

Nye spillere, nytt treningsanlegg og norsk landslagsspiss - dette er LFC Women 2023/24

Nye spillere, nytt treningsanlegg og norsk landslagsspiss - dette er LFC Women 2023/24

Bli bedre kjent med Liverpools damelag før en ny Super League-sesong sparkes i gang.

Innsikt 01.okt 12:00
Nunez hyllet bortesupporterne etter kampen – og kom med klar melding på sosiale medier

Nunez hyllet bortesupporterne etter kampen – og kom med klar melding på sosiale medier

Den populære spissen var i fyr og flamme, selv om det ble null minutter på gressmatten i går kveld.