Toulouse-eierne er indirekte medeiere i Liverpool FCMåtte trekke seg for at Toulouse skulle spille Europa League

Skulle eierne til de to klubbene ta turen til Anfield på torsdag, vil de møte gamle kjente.

I juli 2020 kjøpte RedBird Capital Partners 85 prosent av Toulouse FC. Siden den gang har klubben rykket opp, etablert seg i Ligue 1, vunnet cupen, og spiller nå i Europa League der de skal møte Liverpool torsdag kveld.

Redbird har senere utvidet porteføljen med å kjøpe AC Milan for 1,3 milliarder dollar i fjor høst – og det at Toulouse skulle delta i europacup denne høsten gjorde at Redbird-sjef Gerry Cardinale måtte trekke seg fra styret i Toulouse for å ikke bryte UEFA sitt reglement.

I artikkel 5 i UEFAs regler står det at to klubber som er eid av samme eier ikke kan spille europacup samme sesong. Da dette var tema i juni, rapporterte italienske Calcio e Finanza at UEFA ville kaste ut Toulouse fra Europa League heller enn AC Milan fra Champions League, dersom det ikke var nok at Cardinale trakk seg. 

Det holdt at Cardinale trakk seg, og Alec Scheiner, Niraj Shah og Isaac Halyard fra Redbird kunne bli sittende som styremedlemmer i begge klubber.

Indirekte eierskap i Liverpool

I april 2021 solgte Fenway Sports Group 11 prosent av selskapet sitt til RedBird, for det som ble rapportert å være en sum på 535 millioner pund, ifølge Yahoo! News.

Med det ble RedBird og Cardinale indirekte medeiere i Liverpool FC og Boston Red Sox.

Det har ikke blitt rapportert at John W. Henry, Tom Werner eller Mike Gordon vil være tilstede på Anfield til torsdagens kamp, men dersom de dukker opp så vil de kunne støte på Cardinale eller andre fra RedBird Capital Partners, som er en offisiell «FSG Partner» og er den tredje største aksjonæren i FSG.

John W. Henry eier 40 prosent, Tom Werner er nest største aksjonær, og deretter kommer RedBird Capital Partners med 11 prosent. Basketballstjernen LeBron James eier 1 prosent.

Liverpool - Toulouse spilles torsdag kl. 21.00 og vises på V Sport 1 og Viaplay.

Vant sitt første trofé på 86 år og gikk til Europa League, men manageren ble sparket fordi de kom på 13. og ikke 11. plass ...

Damien Comolli fra Liverpool til «To Lose FC»Vant sitt første trofé på 86 år og gikk til Europa League, men manageren ble sparket fordi de kom på 13. og ikke 11. plass ...

Kjøpet av Jordan Henderson skal ha vært dråpen som fikk Damien Comolli sparket i Liverpool. I Toulouse har han tatt data og fotball til det ekstreme.

Innsikt 09.nov 11:22
Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Liverpool har hatt det tøffeste kampprogrammet til nå

Det er veldig tett i toppen av Premier League. Liverpool har unnagjort det tøffeste kampprogrammet så langt – og det bør gi håp for det som er i vente...

Innsikt 24.okt 18:57